Rudi Gober (Foto: AFP)
Rudi Gober (Foto: AFP)

Gober stao rame uz rame sa Volasom i Mutombom

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 09:39

Centar Minesote po četvrti put u karijeri izabran za najboljeg defanzivca NBA lige

Od prošle sezone trofej za najboljeg defanzivca u NBA ligi nosi ime po Hakimu Oladžuvonu, međutim čelnici najjače košarkaške lige sveta bi mogli da porazmisle da ga promene u trofej Rudija Gobera. Centar Minesote je ove sezone po četvrti put u karijeri izabran za odbrambenog igača godine čime je stao rame uz rame sa Dikembeom Mutombom i Benom Volasom kao rekorderima kada je pomenuta nagrada u pitanju.

Sjajni Francuz je pre ove, identičnu nagradu osvajao i u sezonama 2017/18, 2018/19 i 2020/21 - sve iz perioda kada je nosio dres Jute, da bi sada postao prvi igrač Timbervulvsa koji je okićen tim trofejem.

Izabrane vesti

Predvođena Goberom, ekipa iz Mineapolisa je ostvarila najbolji defanzivni rejting, dozvolivši najmanje poena po utakmici pritom državši protivnike na najnižim procentima šuta iz igre u ligi. Uz sve to su Vukovi postavili drugi najbolji rekord u istoriji franšize (56-26) i osvojili treće mesto u Zapadnoj konferenciji.

Ove sezone, Gober je u proseku postizao 14 poena, 12,9 skokova i 2,1 blokada po meču uz šut iz igre 66,1 odsto. Ostvario je najveći broj blokova po utakmici od sezone 2020/21, bio je drugi najbolji skakač lige, drugi u pogođenim šutevima iz igre, drugi u ofanzivnim skokovima (3,8 ), četvrti u defanzivnim (9,2) i peti po ostvarenim dabl-dablovima (54).

Gober je dobio 72 glasa za prvo mesto, ukupno 433, dok je iza njega ostao najbolji ruki Viktor Vembanjama sa 245 osvojenih glasova (od toga 19 za prvo mesto). Na trećem mestu je stacioniran Bem Adebajo iz Majamija.

Inače, ovo je već drugi individualna nagrada koja odlazi na adresu Minesote pošto je pre Gobera, Naz Rid proglašen za najboljeg šestog igrača lige.



tagovi

NBA ligaRudi Goberodbrambeni igrac

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara