Edin Terzić (©Reuters)
Edin Terzić (©Reuters)

Terzić: Ekstremno sam ponosan, ono od prošle sezone samo je razlog više za takav osećaj

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 00:37

Strateg Borusije krenuo stopama Otmara Hicfleda i Jirgena Klopa i uveo Dortmund u finale Lige šampiona, Rojsu nevažan rivalov broj stativa

Ko bi samo mogao i da pomisli posle traumatičnog poslednjeg kola prošlosezonske Bundeslige i šokantnog ispuštanja titule šampiona Nemačke, da će se godinu kasnije fudbaleri Borusije Dortmund izdići iz pepela i treći put u klupskoj istoriji izboriti igranje u finalu Lige šampiona.

Uprkos neverovatnom načinu na koji je ostao bez Salatare 2023. godine i mršavom učinku u domaćem prvenstvu u u tekućoj takmičarskoj godini, uprava Borusije dala je poverenje Edinu Terziću, a sada se može reći i da se takva odluka čelnicima Milionera definitivno isplatila.

Izabrane vesti

"Ekstremno sam ponosan, a ono od prošle sezone je samo razlog više da se tako osećam. Verovali smo u to. Posle prolaska dvomeča protiv PSV-a, rekli smo sebi da nas još samo dva dele od Vemblija. Nadali smo se na kraju prošle sezone da ćemo doživeti ovakve trenutke. Naši navijači su bili tu i večeras. Svi smo zajedno uspeli! Ovo je čista radost i ponavljam ekstremni ponos" bio je ushićen 42-godišnji strateg.

Edin Terzić je posle Otmara Hicfelda 1997. i Jirgena Klopa 2013, postao treći trener koji je odveo žuto-crne u finale Lige šampiona, a prvog juna u Londonu imaće šansu da uradio ono što je samo kultnom Švajcarcu pošlo za rukom sa Borusijom.

"Bilo je veoma emotivno posle utakmice. Uspeli smo da vratimo sve što su nam navijači doneli. Još ništa nemamo u planu, ali noć će biti veoma kratka jer prolazimo kroz mnogo emocija. Svi se zabavljaju, malo mi nedostaje što nisam tamo jer sam na konferenciji za novinare, ali sam siguran da ćemo provesti sjajnu noć. Sada se nadamo da ćemo vratiti ovaj pehar u Dortmund".

Svestan je Terzić da je i sreća bila naklonjena njegovom timu.

"Da smo ovaj meč igrali još deset puta, ne bismo ga svih deset puta dobili, ali ova dva jesmo i zato smo u finalu. Ne mogu da kažem da je PSŽ igrao sa previše samopouzdanja, ali je uložio mnogo ofanzivne sile da bi nas stigao. Bilo je potrebno mnogo koncentracije i malo sreće da bismo bili ovde. Skoro da je nadrealno, ali uspeli smo. Zaslužili smo da dođemo do ovog finala. Uspeli smo da pobedimo tim takve snage, i to tako što smo to uradili u obe utakmice".

Mats Humels je pod stare dane počeo da učvršćuje svoju utkanost u srca Borusijinih navijača, a gol u revanšu jedan je od nekoliko najvažnijih u karijeri iskusnog štopera.

"Postigao sam premalo golova u Ligi šampiona u karijeri, samo pet. Sada je najbolje vreme da se doda taj broj. Još od drugog meča grupne faze, verovali smo da možemo da pobedimo u svakoj utakmici, ne vidim zašto ne bismo sada pobedili na Vembliju", samouveren je Humels pred finale prvog juna..

Marko Rojs će po završetku sezone napustiti Borusiju posle 12 godina. Kakav bi to bajkovit kraj bio za 35-godišnjaka.

"Neopisivo. Posle 11 godina ponovo sam u finalu Lige šampiona sa Borusijom. Usman (Dembele) i Ašraf (Hakimi) davali su ogroman tempo njihovoj igri i mi smo baš patili. Niko sutra neće pitati kako smo dobili utakmice. Broj šuteva i stativa neće biti važan", uverava Rojs.

Finale Lige šampiona biće odigrano na londsonskom Vembliju prvog juna, a Dortmund će se u finalu sastati sa boljim iz duela Real Madrid - Bajern (sreda 21.00). Borusija je u prethodna dva finala ostvarila polovičan učinak. Najpre je bila bolja od Juventusa 1997, a onda je poražena od Bajerna 2013. godine.


tagovi

Borusija DortmundEdin TerzićLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara