(©MN Press&Starsport)
(©MN Press&Starsport)

Čast Srbije u Ligi šampiona brane Novi Beograd, trojica trenera i 11 igrača

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.05.23. | 12:24

Većinu ih daje srpski šampion...

Cela sezona Lige šampiona stala je u četiri dana, najbolji evropski klubovi okupili su se u Beogradu, gde će se od srede do četvrtka boriti za evropsku titulu. Novi Beograd će pokušati da proširi klub osvajača, stane rame uz rame sa kontinentalnom elitom i učini ono što nije prethodne sezone - da skine krunu Pro Reku.

Braniće čast Srbije na završnom turniru Lige šampiona, čiji je organizator. Ali, čak i da ne ode korak dalje, postoje šanse da se srpska trobojka zavijori na otvorenom bazenu “11. april”, jer će se za pehar boriti trojica trenera iz naše zemlje i čak 11 igrača.

Izabrane vesti

Najveći broj srpskih vaterpolista daje Novi Beograd. Srpski šampion zadržao je gro igrača iz minule sezone, većina njih su i reprezentativci, a tim je prošarao i inostranim imenima. Uzdaće se u četvrtfinalu protiv Olimpijakosa u Nikolu Jakšića, Radomira Drašovića, Duška Pijetlovića, Strahinju i Viktora Rašovića, kao i u Đorđa Vučinića, golmana Radoslava Filipovića i mladog Vasilija Martinovića.

Broj srpskih igrača iz Novog Beograda bio bi i veći da je uz ekipu Dušan Mandić, međutim, dugo je van tima i tu se ništa neće menjati. Po jedan nastup u sezoni zabeležili su Viktor Urošević i golman Matija Vlahović, ali sada kada nema povreda, teško da će za njih biti mesta u protokolu. No, osvoji li Novi Beograd Ligu šampiona, vodiće se da su i oni doprineli tom uspehu. 

Živko Gocić, trener novobeogradskog sastava, jedan je od trojice srpskih stratega što će napasti evropski tron. Drugi je Vladimir Vujasinović, kormilar Vuljagmenija, a treći Gocićev prethodnik i suparnik u četvrtfinalu - Igor Milanović. Preuzeo je iskusni strateg Olimpijakos pred početak sezone, uveo tim među osam najboljih u Evropi, a ogromne zasluge za to, kada je reč o bazenu, idu na račun najbolje svetske levice - Filipa Filipovića.

Pored Filipovića će se za pehar od srpskih igrača boriti Đorđe Lazić sa Brešom, odnosno Nemanja Ubović sa Ferencvarošem. Od vaterpolista sa srpskim pasođem na spisak može da se doda i Boris Vapenski, član Zvezdine zlatne generacije, a sada Brešin prvotimac. Međutim, dug niz godina je reprezentativac Gruzije.

Izrazitih favorita za titulu nema, bezmalo svi treneri su istakli da je pred vaterpolo svetom najujednačeniji Fajnal-ejt Lige šampiona. Ipak, kao dvostruki uzastopni šampion nešto veći pritisak osećaće Pro Reko u čijem stručnom štabu je Miloš Ćirić. Stigao je leta 2016. godine zajedno sa Vladimirom Vujasinovićem u slavni italijanski klub, dve godine mu bio pomoćnik i ostao u desetostrukom prvaku Starog kontinenta i do dan-danas. Pro Reko ga je zadržao po svaku cenu, a Sandro Sukno uzeo kao pomoćnika. Ispostavilo se to kao dobitna kombinacija...

Imaće Srbija bar jednog predstavnika u polovini učesnika i za koga da navija.

SRPSKI PREDSTAVNICI NA FAJNAL-EJTU LIGE ŠAMPIONA:

KLUB: Novi Beograd

TRENERI: Živko Gocić (Novi Beograd), Igor Milanović (Olimpijakos), Vladimir Vujasinović (Vuljagmeni)

IGRAČI: Radoslav Filipović, Strahinja Rašović, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić, Duško Pijetlović, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Filipović (Olimpijakos), Đorđe Lazić (Breša), Nemanja Ubović (Ferencvaroš)



tagovi

Đorđe VučinićRadomir DrašovićDuško PijetlovićViktor RašovićStrahinja RašovićNikola JakšićNemanja UbovićĐorđe LazićFilip FilipovićVladimir VujasinovićIgor MilanovićŽivko GocićVK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluVasilije MartinovićRadoslav Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara