Stine Oftedal (©AFP)
Stine Oftedal (©AFP)

Borba za evropski tron: Đer naoštren da vrati krunu, Vajpersu ne prija Mec

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.06.22. | 11:04

Završni turnir Lige šampiona za rukometašice: Budimpešta domaćina najboljih klubova Starog kontinenta

Keln je epicentar muškog rukometa, domaćin završnog turnira Lige šampiona, dok je Budimpešta tradicionalno u žiži završnice najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu za rukometašice. Za titulu će se boriti branilac krune norveški Vajpers Kristijansand, zatim danski Esbjerg, francuski prvak Mec i najtrofejniji klub Evrope u ovom veku, mađarski Đer.

U prvom meču polufinala danas (15.15), Đer dočekuje danski Esbjerg. Mađarski velikan je osvojio pet titula kontinentalnog šampiona između 2013. i 2021. godine. Prošle godine su propustili tron koji je pripao Vajpers Kristijasandu.

Izabrane vesti

Đer je u domaćem prvenstvu imao velikog konkurenta u Ferencvarošu, timu za koji će naredne sezone da igraju Dragana Cvijić i Andrea Lekić. Tim iz Budimpešte je pobedio Đer u finalu Kupa Mađarske prošle nedelje. U prethodnoj rundi, Đer je lako izbacio Brest. Mađarski velikan je skup stranih rukometašica. Prva zvezda je Norvežanka Stine Oftedal. Tu su i Francuskinja Nze Minko, Rumunka Pintea, Dankinja Hansen, Norvežanka Kristijansen.

15.15: (1,22) Đer (11,0) Esbjerg (5,20)

Đer se kvalifikovao sedmi put u osam izdanja završnog turnira u Budimpešti, a četiri puta je bio najbolji u prestonici Mađarske. Esbjerg je debitant u završnici, igraće prvi put na završnom turniru najbolje četiri ekipe Evrope. Esbjerg je izgubio titulu od Odenzea u plej-ofu šampionatu Danske posle tri meča finalne serje. Najbolja igračica je norveški srednji bek Heni Ele Reistad.

Mađarski šampion ima najbolji napad s prosekom od 32,9 golova, dok je odbrana granitna sa samo 24,8 primljenih pogodaka. Ova dva tima su odigrala dva meča u Ligi šampiona 2017. godine i oba puta je slavio Đer. Imaće mađarski tim podršku pune dvorane i ima ulogu favorita. Kvota u Mozzartu da će Đer da slavi protiv Esbjerga sa više od 4,5 pogotka je 1,85.

Neizvestan meč se očekuje u duelu Meca i branioca krune Vajpers Kristijansanda (18.00). Oba tima su osvojila titule u svojim šampionatima. Vajpers je bio dominantan u Norveškoj, dok je Mec igrao dramatično finale sa Brestom. Norveški šampion je 21 meč bez poraza. Upravo je prvak Evrope poslednji put poražen početkom februara u grupnoj fazi Lige šampiona od Meca i to na svom terenu (25:31). Francuski tim je dobio i u prvom meču sa 23:18 na svom terenu.

18.00: (1,90) Mec (8,00) Vajpers Kristijansand (2,20)

Nora Merk je najboji strelac Vajpersa. Ona će odigrati poslednje dve utakmice u dresu norveškog tima. Naredne sezone se seli u Esbjerg. Sa 96 pogodaka je treći strelac Lige šampiona iza Kristine Neagu i Ane Gros. Na golu je neuništiva srpska snajka, golman Katrin Lunde. Perjanice su i Šveđanka Izabel Gulden, Čehinje Jerebkova i Knedlikova, Hrvatica Ana Debelić.

Na papiru, Norvežanke imaju jači tim, ali je Mec ove sezone već dva puta dobio šampiona Evrope. Najbolji strelac Meca u Ligi šampiona je Grase Zadi sa 82 golova, a dosta se očekuje od još jedne rukometašice olimpijskog prvaka Francuske, Meline Nokandi. Kvota u Mozzartu da će biti manje od 55,5 gola je 1,85.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – POLUFINALE (BUDIMPEŠTA)

Subota

15.15: (1,22) Đer (11,0) Esbjerg (5,20)

18.00: (1,90) Mec (8,00) Vajpers Kristijansand (2,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ŽRK VajpersLiga šampiona za rukometašiceEHFŽRK Đer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara