Detalj sa prvog meča odigranog u Beogradu (Foto: ABA liga)
Detalj sa prvog meča odigranog u Beogradu (Foto: ABA liga)

Zvezda sa upaljenim alarmom u Podgorici: Potrebno ugasiti ga pre ulaska u polufinale

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.04.24. | 10:02

Crveno-beli od 18.30 gostuje ekipi SC Derbija u revanšu poslednjeg preostalog četvrfinalnog duela ABA lige. U ekipu se posle tri i po meseca vraća Nikola Topić, dok je odsutan povređeni Adam Hanga

Istakao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos posle teško izvojevane pobede nad SC Derbijem u prvom duelu četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige (83:81) kako je svojevrsni alarm upaljen u njegovom timu. Posle nedelju dana zvonjave, koja je za svrhu imala alarmiranje svih u taboru crveno-belih, danas u 18.30 u Podgorici u revanšu okršaja sa crnogorskim predstavnikom, tim sa Malog Kalemegdana ima šansu da ga ugasi i pritom obezbedi plasman u narednu rundu gde kao zapeta puška čeka ekipa Mege.

Naravno, sama pobeda ne garantuje gašenje tog fiktivnog alarma. Jer da je tako, ne bi se on ni palio posle utakmice u kojoj je srpski šampion pobedio. Jedva, ali pobedio. Sem konačnog rezultata, ništa pozitivno Zvezda nije mogla da izvuče iz te 40-minutne borbe. Apsolutno ništa jer je na svom terenu, kao lider ligaškog dela takmičenja, dozvolila da gotovo tri i po četvrtine ne bude u kontroli dešavanja na parketu, što je nešto što ekipa sa šampionskim ambicijama nikako ne bi smela sebi da dozvoli.

Izabrane vesti

Da muka nikad ne ide sama pokazuje i to što je za današnji meč, ali i ostatak sezone otpao jedan od heroja prvog trijumfa nad “studentima”, Adam Hanga, koji je na treningu prošlog utorka doživeo prelom šake zbog čega će morati da miruje između šest i osam nedelja.

“Očekuje nas druga utakmica sa ekipom SC Derbi i jasno je da moramo da odigramo mnogo, mnogo bolje nego prvu utakmicu u Beogradu. Prvo što moramo da imamo na umu je da treba da igramo na najvišem nivou, znajući da na drugoj strani imamo takmičarski vrlo dobru ekipu“, rekao je Sferopulos.

Ipak, da u moru loših vesti bude i jedna dobra, pobrinuo se Nikola Topić. Mladi plejmejker crveno-belih će posle više od tri meseca pauze usled povrede kolena danas biti u rotaciji za meč, a najverovatnije i dobiti neke minute, te će se tako, još od 5. januara i duela sa Partizanom, konačno naći na parketu. Zdravstveno stanje jednog od najtalentovanijih srpskih igrača se dosta iskomplikovalo jer je po prvim procenama Topić trebalo da pauzira samo šest nedelja, ali je njegov povratak na parket svaki put bio prolongiran. Sa nestrpljenjem su navijači, kao i stručni štab očekivali njegov oporavak jer po vraćanju sa pozajmice iz Mege, 18-godišnji momak je odigrao samo dve utakmice u dresu klubu za koji od malena navija. Nedovoljno da bi spokojan i punog srca mogao narednog leta da zaplovi vodama NBA lige s obzirom da mu se planira izbor u prvih pet pikova na predstojećem draftu, a time i svakako odlazak sa Malog Kalemegdana gde nije uspeo da odigra nijednu punu sezonu (za prvi tim debitovao još prošle sezone).

Eventualno bi osvajanje regionalnog takmičenja i lični doprinos na tom pohodu mogli da na perspektivnog organizatora igre deluju ispunjavajuće i zamaskiraju činjenicu da će iz voljenog kluba otići bez konkretno izgovorene reči i ostavljenog nasleđa.

“U prvom meču smo bili daleko od svoje igre i ritma koju smo uspeli da nametnemo u finišu i dođemo do važne pobede. Znamo da protiv sebe imamo tim koji je vrlo kvalitetan. To su pokazali u više navrata, pa i na poslednjoj utakmici u Beogradu. Moramo da odigramo mnogo bolje nego u utakmici broj jedan. Čvršće, energičnije i sa velikom željom da dobijemo meč u Podgorici i okončamo četvrtfinalnu seriju“, napomenuo je Dejan Davidovac.

Domaćin sa druge strane, kao i pre sedam dana, u meč sa beogradskim timom ulazi bez bilo kakvog imperativa što mu omogućava da igra hladokrvno i lepršavo kako i jeste u prvoj utakmici.

“Vrlo težak poraz za nas na otvaranju serije. Nismo očekivali da ćemo onako da izgledamo tri četvrtine, bili smo baš bolji, ali je na kraju prevladao individualni kvalitet Zvezde. Očekujemo veći pritisak na lopti od samog početka i to je nešto na šta moramo da se dobro spremimo. Ali, svejedno imamo dosta samopouzdanja da možemo da igramo sa njima barem neko vreme, i onda u teškim trenucima meča moramo da imamo još više fokusa kako bi mogli doći do iznenađenja.”, podvukao je strateg domaćina, Dejan Jakara.

Prvotimac podgoričkog sastava, Mateo Drežnjak kao put ka pobedi vidi anuliranje izgubljenih lopti na minimum i kontrolu ofanzivnog skoka.

“Od početka smo krenuli utakmicu u Beogradu u jakom ritmu, držali smo kroz ceo meč prednost, čak smo imali i 16, 17 razlike, ali nažalost nismo uspeli izdržati do kraja. Ostaje žal što nismo iznenadili Zvezdu na strani. Sledi druga utakmica, probaćemo ponoviti isto i doći do pobede. Izgubljene lopte i skok u napad su nas koštale trijumfa, tako da ako te segmente u igri sredimo, mogli bi imati šanse za pobedu.”, zaključio je Drežnjak.

ABA LIGA - ČETVRTFINALE

BUDUĆNOST - ZADAR

Prvi meč, 13. april

Budućnost - Zadar 100:69

/Ferel 17 - Ramljak 14/

Drugi meč, 19. april:

Zadar - Budućnost 73:80

/Lakić 17 - Makundu 19/

CRVENA ZVEZDA – STUDENTSKI CENTAR

Prvi meč, 15. april:

Crvena zvezda - Studentski Centar 83:81

/Teodosić 17 - Ivišić 14/

Drugi meč, 22. april:

18.30: 5.50 Studentski centar 19.00 Crvena zvezda 1.20

Treći meč*, 26. april:

Crvena zvezda – Studentski centar

MEGA – CEDEVITA OLIMPIJA

Prvi meč, 15. april:

Mega - Cedevita Olimpija 119:98

/Đurišić 31 - Kobs, Stjuart 20/

Drugi meč, 21. april:

Cedevita Olimpija - Mega 71:85

/Džons 15 - Đurišić, Miljenović 20/

IGOKEA

Prvi meč, 17. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea 94:85

/Panter 18 - Nakić 21/

Drugi meč, 21. april:

Igokea - Partizan Mozzart Bet 80:101

/Filipović 28 - Ledej 20/


tagovi

KK Crvena zvezdaStudentski centarABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara