Detalj sa utakmice Spartaka i Vojvodine (Foto: ABA liga)
Detalj sa utakmice Spartaka i Vojvodine (Foto: ABA liga)

Sudar ABA svetova u Superligi: Prilika za Spartak i Vojvodinu da pokažu gde pripadaju

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 10:08

Danas od 19.00 u Čačku igraju Borac Mozzart i Subotičani, dok se sutra (18.00) u Železniku sastaju FMP i novosadska ekipa. Ulog je plasman u polufinale domaćeg šampionata

Uporedo sa igranjem plej-ofa prvog i drugog stepena regionalne košarke, počeće razigravanje za poslednje mesto u polufinalu domaće Superlige. Mesto je jedno, a pretendenta su četiri. Trku današnjim okršajem u Čačku otvaraju domaći Borac Mozzart i subotički Spartak (19.00) u dvorani kraj Morave, dok sutra (18.00) u Železniku igraju FMP i novosadska Vojvodina. Obe serije se igraju do dve pobede, dok se nakon toga pobednici istih u međusobnom duelu sastaju kako bi rešili dilemu ko će početkom juna izaći na crtu akruelnom šampionu, Crvenoj zvezdi u polufinalu (drugi par čine Partizan i Mega).

Čačani kao tim koji se nalazi u višem rangu od protivnika bi po nekom nahođenju trebalo da imaju ulogu favorita, međutim usled činjenice da će poslednje takmičenje u sezoni igrati bez pomoći trojice Amerikanaca (Ronalda Segua, Tajlana Birtsa i Džavona Frenklina) koji su dobili dozvolu kluba da otputuju kući, kao i da zbog povrede u sastavu neće biti povređenog Bojana Tomaševića, šanse su više nego ujednačene. Pa čak, možda i više idu na stranu Subotičana koji su prvi favoriti da od dogodine bude deo elitne divizije jadranske košarke. Kao lideri su okončali ligaški deo ABA 2, a u međuvremenu su se plasirali u polufinale plej-ofa u kojem će se sastati sa skopskim MZT.

Izabrane vesti

"Nismo znali do pre nekoliko dana kako će se igrati Super liga, tako da nismo imali mnogo vremena za neke posebne pripreme pred ovaj plej-of. Posle nekoliko dana odmora od poslednjeg kola ABA lige okupili smo se i nastavili rad za predstojeće duele sa Spartakom. Očekuje nas ozbiljan duel sa ekipom koja je po imenima i rezultatima ove sezone najpribližnija kvalitetu ABA 1 lige. Biće to vrlo zanimljive utakmice. Igraćemo sa domaćim košarkašima koji su pod ugovorom do kraja sezone, kao i sa nekoliko igrača iz kadetske i juniorske ekipe“, rekao je Miroslav Milić, pomoćnik u stručnom štabu domaćina.

Ekipa sa severa zemlje ima čemu da se nada u predstojećem duelu. Igrački, a ni organizacioni ni po čemu ne zaostaje za Čačanima, a u svojim redovima ima prekaljene asove regionalne košarke poput Nemanje Gordića, Aleksandra Cvetkovića, Luke Cerovine, Dušana Kutlešića, Marka Tejića, Aleksandra Lazića pa i Vilijama Mozlija koji je nastupao za Partizan i barski Mornar u regionu.

"Zadovoljni smo rezultatima koje smo postigli do sada. Očekuje nas težak protivnik. Videćemo kako ćemo igrati, ali daćemo sve od sebe.", istakao je Marko Perić, asistent prvog trenera Vladimira Jovanovića.

U drugom megdanu, FMP posle određene pauze nakon završetka učešća u jadranskom takmičenju u kojem nisu uspeli da se domognu plej-ofa (završili na 11. mestu sa skorom 10-16), udara na novosadsku Vojvodinu, koja je ove sezone po prvi put u klupskoj istoriji takmičenje u KLS završila na liderskom mestu. Sve to ukazuje da će i u tom obračunu karte biti potpuno otvorene.

"Igramo protiv Vojvodine, najjače ekipe iz KLS. Imali smo turbulentnu sezonu, posle dva i po meseca smo napravili kostur koji želimo da pokušamo da ustalimo tokom Superlige. Cilj nam je da dođemo do polufinala sa Crvenom zvezdom. Neće biti lako, Vojvodina je dobra ekipa, izuzetno raspoožena. Ulazimo u takmičenje sa najvišim ambicijama, ali i da kreiramo tim za sledeću sezonu.", poručio je trener "pantera", Saša Nikitović.

Kao i Spartak, tako će i Vojvodina razigravanje za Superligu morati da igra paralelno sa borbom za šampionski tron u ABA 2 ligi. Svestan je šef struke Novosađana, Milioš Isakov Kovačević koliko taj ritam lomi, međutim pred svoju ekipu ne stavlja apsolutni nikakav pritisak.

"Imali smo odličnu sezonu u kojoj smo već odigrali preko 50 utakmica. Veoma smo zadovoljni i ponosni, jer smo i dalje u igri u dva takmičenja. Što se nas tiče, u najvažnijem delu sezone imamo manjak vremena za trening. Ali, radićemo ono što smo i do sada radili najbolje. A to je uživanje u igranju sa našim klubovima. Prvi put nemamo imperativ rezultata, ali volimo da izađemo na teren i da te stvari koje vežbamo prenesemo na zvanične utakmice, a nema lepše prilike od ove. Jedva čekamo minimum ovaj dvomeč sa FMP-om. Daćemo sve od sebe da produžimo sezonu što je moguće duže“, izjavio je Isakov Kovačević.

SUPERLIGA - RAZIGRAVANJE ZA POLUFINALE

Petak:

19.00: Borac Mozzart - Spartak Subotica

Subota:

18.00: FMP Železnik - Vojvodina


tagovi

Košarkaška SuperligaKK Borac ČačakKK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara