Detalj iz finala Kupa Srbije (©Slobodan Sandić/VSS)
Detalj iz finala Kupa Srbije (©Slobodan Sandić/VSS)

Ni slike, ni tona: Olimpijski šampioni i svetske vaterpolo zvezde u mrklom mraku

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 11:42

Srpski šampionat ušao je u završnicu, odigrane su prve polufinalne utakmice, ali to skoro niko nije mogao da vidi. Osim onih koji su zapucali na bazen

Dičila se Srbija vaterpolistima posle svakih Olimpijskih igara u ovom veku. Naročito kada je u Rio de Žaneiru osvojeno prva zlatna medalja, a zatim i odbranjena u Tokiju. Dva puta su bili svetski šampioni od osamstaljenja, pet puta evropski. Klupski vaterpolo privlačio je ogromnu pažnju kada su se reprezentativci vratili, međutim, kako državni tim u protekle tri godine nijednom nije bio na pobedničkom postolju na velikim takmičenjima, interesovanje je počelo da opada.

Toliko da su se olimpijski šampioni i svetske vaterpolo zvezde našli u mrklom mraku. Srpski šampionat ušao je u završnicu, odigrane su prve polufinalne utakmice, ali to skoro niko nije mogao da vidi. Osim onih koji su zapucali na komplekse “Milan Gale Muškatirović” i “11. april”. Ni slike, ni tona. Prenosa nigde nije bilo.

Izabrane vesti

Hiperprodukcija je sportski događaja, prava poplava. Nema dana kada se ne igraju fudbal i košarka, sve više utakmica je i u odbojci, rukometu i vaterpolu. Teže da im se približe, da slede modele i, ako je moguće, barem nešto pozitivno pokupe. Ipak, pre no što se dođe do bitke za trofej ili polufinala, zastupljenost na sportskim programima i nije bogzna kakva.

Odbojka se koliko-toliko izborila za mesto pod suncem, i tribine su bile pune u finalnoj seriji između Crvene zvezde i Partizana. Pogotovo u majstorici. Banjica je bila krcata. Sa vaterpolom je sušta suprotnost otkako je reprezentacija u rezultatskom padu.

Nezadovoljan je bio Filip Filipović tretmanom koji vaterpolo ima u Srbiji posle osvajanja Jadranske lige sa Novim Beogradom...

“Video sam naslove u medijima ovih dana u kojima je provejavao stav da smo u igri za titulu, ne i favoriti. Sasvim je razumno da srpska javnost odavno ne razume i ne veruje u srpski vaterpolo, ali apsolutno ne treba da meša reprezentaciju i klupsko takmičenje”, rekao je dvostruki olimpijski šampion posle povratka iz Splita sa regionalnim peharom.

Utakmice Jadranske lige prenosila je Arena sport, Liga šampiona može da se isprati na kanalima Sport kluba, domaći šampionat – nigde.

Ne samo prve utakmice polufinalne serije između Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog, te Novog Beograda i Šapca, već i osnovni deo sezone. Ni na sportskim programima, ni na javnom servisu. Samo meč novobeogradskog kluba i ekipa Nemanje Ličanina na jutjub kanalu, gde rezolucija nije sjajna, voda se prelama, nema statistike... Negodovao je i Dejan Udovičić na tribinama bazena “Milan Gale Muškatirović” zbog odsustva prenosa kada je došao iz Amerike. Kao da se večiti derbi nije ni igrao toga dana.

Za očekivati je da se to promeni kada dođe do finala Superlige, ali da li je to jedino što vredi videti? Nije, jer to se dalo videti tokom prethodne dve sezone kada je bilo više prenosa.



tagovi

Superliga SrbijeVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK RadničkiVK Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara