Ilustracija (©fkmetalac.rs)
Ilustracija (©fkmetalac.rs)

Borba za opstanak: Metalac u dobroj formi, a Sloboda u još boljoj

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 11:41

Meč 3. kola plej-auta Mozzart Bet Prve lige Srbije na programu je ovog četvrtka od 18 časova u Gornjem Milanovcu

Velike brige bi mogli da prebrinu fudbaleri Metalca iz Gornjeg Milanovca, ukoliko ovog četvrtka od 18 časova savladaju Slobodu iz Užica u 3. kolu plej-auta Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Metalac je u poslednjih pet kola doživeo samo jedan poraz, tako da je sada pobegao malo od zone ispadanja. Međutim, kako iz kola u kolo igra protiv direktnih rivala za opstanak, daleko od toga da je na bezbednom.

Izabrane vesti

Mnogo bi Milanovčanima značila pobeda nad Slobodom, pošto je tim iz Užica prvi ispod crte i kao takav, najveća pretnja po metalac. Sloboda je u odličnoj formi, najboljoj od svih ekipa koje su završile u donjoj polovini tabele. Bez poraza je na poslednjih sedam utakmica, od toga je na čak pet zabeležila pobede, uz dva remija.

Od početka plej-auta i Metalac i Sloboda su uzeli po četiri poena. Milanovčani su kod kuće savladali Radnički Novi Beograd sa 3:2, golovima Igora Maksimovića u 91. i Nikole Žakule u 94. minutu, a zatim su protiv RFK Novog Sada takođe u finišu isčupali bod pogotkom Bojana Aleksića u 88. minutu. Na toj utakmici je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog Marko Mirić dobio crveni karton, tako da on nema pravo nastupa protiv Slobode.


18.00: (1,80) Metalac (3,30) Sloboda Užice (4,50)


S druge strane, Užičani su u 1. kolu plej-auta ispustili vođstvo protiv Dubočice u Leskovcu (1:1), a potom su posle preokreta i minusa na poluvremenu savladali OFK Vršac (3:1).

Sada će protiv Metalca tražiti prvu pobedu u sezonu, jer na prethodna dva susreta nisu uspeli da slave. U Užicu je 1. oktobra bilo 0:0, dok je 17. marta u Gornjem Milanovcu slavio sa 2:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


Zanimljivo, na tom meču je Sloboda vodila sa 1:0 na poluvremenu, pogotkom Vladimira Silađija iz penala, ali je u nastavku domaćin došao do potpunog preokreta. Abel Abah je izjednačio već u 49. minutu, a gol za pobedu postigao je Nikola Žakula.

Mislim da smo ušli u jedan jako dobar, pozitivan niz rezultata i to sigurno treba nastaviti, bez obzira na to ko je sa druge strane terena. Za nas je sada bitno da se ne osvrćemo na prethodni meč. Ovo lako može da bude jedna potpuno drugačija utakmica. Sloboda zna da se prilagodi, da igra samo na rezultat kada joj treba, a ovo su takvi mečevi. Mi nećemo odustajati od planova koji daju rezultate, moramo da budemo čvrsto na zemlji jer još ništa nije gotovo“, kazao je Bojan Aleksić, junak Metalca iz prošlog kola.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 3. KOLO

Četvrtak

16.00: OFK Vršac - RFK Novi Sad

18.00: (1,80) Metalac (3,30) Sloboda Užice (4,50)

18.00: Dubočica – Mladost GAT

18.00: Kolubara – Radnički Novi Beograd

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeMetalacMetalac Gornji MilanovacSlobodasloboda užiceBojan Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara