Strahinja Eraković, Saša Zdjelar i Milan Gajić (©Starsport)
Strahinja Eraković, Saša Zdjelar i Milan Gajić (©Starsport)

Obračun poljuljanih velikana i trojica Srba u epicentru

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 11:26

Kup Rusije: Prvi meč finala plej-ofa danas (18.15) u Moskvi. I Zenit i CSKA u očajnoj formi. Strahinja Eraković protiv Saše Zdjelara i Milana Gajića

Kup Rusije se ove sezone igra po drugačijem modelu nego prethodnih godina. Postoje dva paralelna takmičenja, plej-of i Kup regiona. U finalu plej-ofa igraju dva giganta, Zenit i CSKA iz Moskve. Poraženi iz ovog dvomeča imaće još jednu šansu da se preko Kup regiona nađu u superfinalu i borbi za pehar.

Pred današnji prvi duel finala plej-ofa Kup Rusije na CSKA areni oba tima se nalaze u katastrofalnoj formi. Tim iz Sankt Peterburga je doveo u pitanje viđenu titulu. Ekipa Strahinje Erakovića je u seriji od dva poraza u prvenstvu, ali je i dalje na deobi prvog mesta sa Krasnodarom.

Izabrane vesti

Tim Sergeja Semaka nije dao gol već 180 minuta, što pali alarm na Gazprom areni pred gostovanje u prestonici. Armejci su osvojili samo bod u poslednja tri kola Premijer lige Rusije, pa će ovo biti duel poljuljanih giganata.

18.15: (3,00) CSKA (3,15) Zenit (2,50)

U prvom delu sezone u Moskvi nije bilo pobednika u duelu ovih ekipa – 1:1. Prethodnog leta je Zenit pobedio Armejce sa 1:0.

Zenit je prvi put od 2005. godine poražen na dva vezana meča u domaćem šampionatu bez postignutog gola. U ruskim medijima provejava teza da igrači šampiona nisu motivisani. Gro ekipa je iz Južne Amerike, pre svega iz Brazila, preplaćeni zbog situacije u zemlji i vojne intervencije u Ukrajini.

Strahinja Eraković je standardan u timu ruskog šampiona, dok sui i Milan Gajić i Saša Zdjear uzdanice ekipe iz Moskve. Zenit je dominantan u Rusiji prethodne decenije, ali je Kup osvojio poslednji put pre četiri godine. Ima ih pet u svojim vitrinama.

Armejci brane pehar u ovom takmičenju. Pošto su u šampionatu trek osmi, odbrana ovog pehara bila bi melem na ranu loše sezone. Ruskih klubova nema u Evropi, a neće ih verovatno biti još dugo.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP RUSIJE

Četvrtak

FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

18.15: (3,00) CSKA (3,15) Zenit (2,50)

KUP REGIONA (JEDAN MEČ)

18.15: (2,00) Rostov (3,35) Baltika (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup RusijeZenitCSKA MoskvaStrahinja ErakovićSaša ZdjelarMilan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara