Ergin Ataman (©Printscreen / Eurohoops)
Ergin Ataman (©Printscreen / Eurohoops)

Ataman se ne zaustavlja: Sudije donosile smešne odluke, utakmica nije čista

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 18:45

“Ali, ne brinem, dobićemo narednu utakmicu i celu seriju“, uverava trener Panatinaikosa

Ne mogu u Atini nikako da se pomire sa porazom od Makabija na otvaranju četvrtfinala i ne stišava se nezadovoljstvo zbog dešavanja na parketu Oaka arene.

Jutro posle utakmice klub se oglasio ekstremnopolitičkim saopštenjem u kojem je stajalo da “ne bi voleli da se tužne stvari koji se dešavaju u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu koriste tako da utiču na košarku“, da bi nekoliko sati kasnije Ergin Ataman pozvao nekoliko novinara kako bi do detalja objasnio situacije koje on smatra spornim ili za koje čak veruje da je Panatinaikos pokraden. On je na projektoru izdvojio te detalje i počeo...

Izabrane vesti

“Utakmica po meni nije bila čista, zato bih voleo da pokažem neke posede“, rekao je Ataman.

Izlaganje je otvorio šutem Vejda Boldvina na tri minuta pre kraja utakmice, kada je dobio tri slobodna bacanja. Ataman smatra da je Boldvin simulirao. Dalje, izdvojio je nekoliko situacija gde je, po njegovom mišljenju, centar Makabija Hasijel Rivero trebalo da dobije faul u napadu, kao i momenat kada Luki Vildozi nisu dosuđena tri slobodna bacanja.

Tokom najduže Makabijeve serije, na kraju treće i na startu poslednje četvrtine, turski stručnjak izdvojio je dva sporna momenta. Na nešto manje od četiri minuta do kraja treće deonice smatra da je Antonijusu Klivlendu trebalo da bude dosuđen faul u napadu, a onda na devet i po minuta pre kraja četvrtog perioda je Vejd Boldvin dobio nova tri slobodna bacanja.

“Meni nisu jasne odluke kod obe situacije. Ali, nema veze. Oni vode 1-0. Kontrolisali smo susret, ali sa tim smešnim odlukama smo izgubili utakmicu. Kao i našim greškama, promašajima sa penala. Nema veze, dobićemo naredni meč i celu seriju“, uverava Ataman.

On je poručio da Huančo Ernangomez neće moći da igra u drugom susretu zakazanom za četvrtak od 20.15, pošto je u prvom meču imao jak grč u mišiću lista. Španac je bio na testovima oi oni su pokazali da neće biti spreman. S druge strane, za Makabi je upitan Vejd Boldvin koji je u finišu prvog susreta povredio zadnju ložu.

Podsetimo, Ataman je na konferenciji za novinare posle utakmice dao obećanje da će otići sa klupe ako Panatinaikos ne ode na Fajnal for.



tagovi

EvroligaKK PanatinaikosErgin Ataman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara