MN Press
MN Press

Vikend u Bačkoj začinjen nigerijskom rapsodijom: Kolinsov prvenac za slavlje Subotičana

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 18:04

Nakon serije loših rezultata, Subotičani konačno vezali dve pobede i to protiv istog rivala 1:0

Dugo se čekalo u Spartaku na ovo, možda još od onih pobeda nad TSC-om i Vojvodinom u prvom delu sezone, kada su delovali kao ozbiljan kanditat za plej-of zonu. Međutim kolo sreće se okrenulo i Spartak je završio tu gde jeste: u plej-autu. Uprkos tome imaju razloga da budu optimistični na krajnjem severu Vojvodine. Dva kola, isti protivnik i dve pobede minimalnim rezultatom 1:0, uz pogotke dva napadača - Mudrinskog za povratak u formu i Kolinsa za mogući početak iste.

Nismo se nagledali previše fudbala na Gradskom stadionu. Čitavim tokom utakmice Spartak je bio bolji rival, pritiskao zadnju liniju Javora, ali bez konrektnih situacija sve do pogotka mladog Nigerijca Kolinsa, koji je potpuno razdrmao atmosferu na terenu. Gosti su se probudili tek u poslednjih nekoliko minuta kada su serijom kornera i prekida pokušavali da poravnaju rezultat, ali su domaći izdržali i tako je novi šef struke Miloš Kruščić vezao dve pobede na klupi Spartaka. Baš su se pretplatili Nigerijci ovog vikenda na fantastične partije u Bačkoj. Najpre je Princ Laki Okačukvu u subotu doneo pobedu Tekstilcu iz Odžaka u Prvoj ligi Srbije, a svega 24 časa kasnije je i njegov sunarodnik zatresao mrežu u rangu iznad.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme nije obilovalo fudbalskim bravurama. Tempo utakmice bio je nizak, domaći su većinu vremena imali loptu u svojim nogama, ali je prva prava prilika na utakmici viđema tek u 30. minutu, i to od strane fudbalera Javora. Vinsent je probio po levoj strani, ali je njegov šut završio na spoljnjem delu mreže Spartakovog gola. Domaći su svoju najbolju šansu imali pred kraj poluvremena. Stanojev se izvukao svojim čuvarima, pretrčao sam pola terena, ali je njegov šut po zemlji završio u gol autu na drugoj stativi, te se na odmor baš kao i na prošlom njihovom susretu otišlo sa 0:0.

U nastavku su gosti iz Ivanjice pojačali ritam, imali su nekoliko opasnih situacija iz prekida, međutim bez realizacije. Domaći su čekali na grešku u kaznenom prostoru Javora, što su na kraju i dočekali. Prvi šut i prvi gol, baš tako je izgledala akcija koja je dovela Spartak u prednost 1:0. Ponovo su baš kao i nekoliko puta tokom sezone izmene donele Spartaku pogodak. Kolins je sjajno glavom zahvatio loptu i ona je uz malo sreće završila iza Raičevićevog gola za veliku radost Subotičana. Nakon primljenog pogotka fudbaleri Javora su se poljulali i nisu previše napadali ka golu Vulića do pred sam kraj utakmice, kada su dva vezana kornera maksimalno pritisli odbranu plavo-belih koja je odolela tim naletima. Sa druge strane izbranici Miloša Kruščića su ofanzivnom igrom pokušavali da dupliraju prednost, ali im je baš kao i tokom čitave utakmice završnica zakazala, te je rezultat na semaforu ostalo 1:0. U narednom kolu plej-auta, Spartak će gostovati Voždovcu dok će Ivanjičani dočekati IMT na stadionu Kraj Moravice.

Piše: Oliver Nagel

SPARTAK - JAVOR 1:0 (0:0)

/Kolins 61 /

Stadion: Gradski stadion, Subotica

Sudija: Milan Mitić

Žuti kartoni: Dukure (Javor), Vitorović(Spartak), Skoko(Javor)

SPARTAK : Vulić 6 - Vitorović 6 (od 81. Kerkez M.), Bogićević 6, Ćalasan 6, Mijailović 6 -

Krsmanović 5,5 (od 55. Kolins 7), Đurasović 6, Mijić 6,5 - Stanojev 6.5 - Todoroski 6 (od 70.

Tošeski), Mudrinski 6.5 (od 81. Ubiparip)

JAVOR: Raičević 5,5 - Skoko 5.5 ,Leandro 5,5 (od 72. Šarić), Milošević 5,5, Tojčić 5,5 - Petrović 6

(od 72.Mićić), Dukure 6, Dolmagić 6 (od 77. Ratković), Bosić 5,5 - Stjuart 6 (od 77.Miletić), Gojković 6

Igrač utakmice: Atule Kolins 7

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 31. KOLO

Nedelja

Spartak - Javor 1:0

/Kolins 61/

20.00 (1.95) Novi Pazar (3.45) Voždovac (3.60)

20.00 (1.35) Radnički Niš (4.50) Radnik (8.50)

Ponedeljak

16.00 (2.30) IMT (3.30) Železničar (2.90)



tagovi

Spartak SuboticaJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara