Sergej majstorski dirigovao, Lacio napokon proradio! Gatuzo dočekao opkladu na Bakajoka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.01.21. | 16:56

Verona rutinski protiv Krotonea

Konačno je to bio Lacio kakav smo gledali do prekida prošle sezone kada je pandemija korona virusa potpuno izbacila Rimljane iz koloseka i šampionske trke. Nebeskoplavi su napokon vezali dve dobre partije, pa su posle Fiorentine slavili i na Tardiniju protiv Parme (2:0) kojoj nije pomogao ni povratak Daverse na klupu.

Držala se Parma u prvom poluvremenu, preživela šanse Imobilea i Kaiseda, čak imala i sjajnu priliku preko Kornelijusa da povede ali je Reina tada spasao Lacio. A onda su Rimljani proradili u drugom poluvremenu i za tili čas slomili otpor Krstaša. Prelepu akciju Milinković Savića i Lacarija je krunisao Luis Alberto golom za 1:0, da bi potom još jednu sjajnu akciju srpskog veziste i Imobilea završio Kaisedo na prazan gol. Dvadesetak minuta pre kraja, Inzagijev tim je rešio utakmicu...

Izabrane vesti

Lacio je podigao formu i u dobrom raspoloženju dočekuje derbi protiv Rome narednog vikenda.

A dobrog raspoloženja ima i u Napoliju. Posle bruke protiv Specije na svom terenu u prošlom kolu, Napolitanci su danas odigrali lošu utakmicu protiv Udinezea u gostima ali su nekako uspeli da slave 2:1. Junak je bio francuski vezista Tjemue Bakajoko koji je u 90. minutu postigao prvenac u dresu Napolija. Kako li je samo drago bilo Đenaru Gatuzu kojem se ljulja klupa i koji je letos insistirao na dovođenju igrača kojeg je trenirao u Milanu...

Napoli je dobro počeo i bio bolji nekih 20 minuta. Taj period je krunisao Insinjeovim golom iz penala za vođstvo pošto je prethodno Bonifaci srušio Lozana. Imao je Lozano posle toga još dve sjajne šanse, a onda je Napoli nestao sa terena. De Pol i Lazanja su počeli da stvaraju silne probleme odbrani Napolija. Golman Meret je uspevao da zaustavi neke napade bivšeg kluba, ali nije uspeo da zaustavi svog štopera Rahmanija. Albanac je prvi put počeo meč kao starter i napravio kardinalan kiks u 27. minutu kada je dodao loptu noge Lazanji. Italijan taj poklon nije propustio, samo je zaobišao golmana Mereta i pogodio praznu mrežu.

Od tada je Udineze bio bolji, Meret je spasavao Napolitance, da bi Bakajoko u 90. minutu bio najviši u skoku i postigao gol vredan pobede. Napoli ostaje u trci za Ligu šampiona, možda i za Skudeto.

Verona je još jednom pokazala da je stabilan prvoligaš, a Krotone da nije dostojan Serije A. Veronezi su lagano skinuli skalp fenjerašu koji će teško izbeći ekspresan povratak u Seriju B – 2:1.

Ekipa Ivana Jurića najbolje partije pruža protiv jačih timova, ali je naučila i da rutinski pobeđuje kandidate za ispadanje. Krotone je čak i dobro prošao... Kalinić je načeo goste pošto je umakao čuvarima i iskoristio dobro dodavanje Baraka, a onda je u 25. minutu usledio najlepši momenat meča. Prelepu akciju su odirgali Zakanji, Ilić i Dimarko, da bi je ovaj poslednji završio šmekerskom ekzekucijom spoljnim delom stopala. Imao je Krotone sreće što na poluvreme nije otišao i sa tri gola zaostatka ali ga je spasao golman Kordaz.

Uspeli su gosti da smanje rezultat već na početku drugog poluvremena preko Mesijasa, ali to je bilo sve. Ni jači timovi ne mogu da nađu lek za Veronin defanzivni blok. Mladi Ivan Ilić je u pobedničkoj ekipi odigrao ceo meč, kao i Miloš Vulić i Vladimir Golemić na suprotnoj strani.

SERIJA A – 17. KOLO

Subota

Benevento – Atalanta 1:4 (0:1)

/Sau 50 – Iličić 30, Toloi 70, Zapata 71, Murijel 86/

Đenova - Bolonja 2:0 (1:0)

/Zajc 44, Destro 55/

Milan - Torino 2:0 (1:0)

/Leao 25, Kesi 36pen/

Nedelja

Roma - Inter 2:2 (1:0)

/Pelegrini 17, Manćini 86 - Škrinjar 56, Hakimi 63/

Parma - Lacio 0:2 (0:0)

/Luis Alberto 55, Kaisedo 67/

Udineze - Napoli 1:2 (1:1)

/Lazanja 27 - Insinje 15 penal, Bakajoko 90/

Verona - Krotone 2:1 (2:0)

/Kalinić 16, Dimarko 25 - Mesijas 55/

18.00: (1,85) Fiorentina (3,50) Kaljari (4,40)

20.45: (1,40) Juventus (4,80) Sasuolo (7,75)

Ponedeljak

20.45: (2,95) Specija (3,30) Sampdorija (2,45)



tagovi

Tjemue BakajokoIvan IlićSergej Milinković Savić

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara