(©Starsport)
(©Starsport)

Olajinka i Hvan sitno broje: Još sedam do duple krune

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 22:47

Zvezdini stranci odlični u novoj pobedi nad Partizanom

Imao je Omri Glazer nekoliko sjajnih intervencija na 0:0, a onda je proradio Piter Olajinka na krilima Hvana i Srđana Mijailovića. I Crvena zvezda je po drugi put u pet dana savladala Partizan. Nakon prvenstvenih 3:2, ovaj put bilo je 2:0 za plasman u finale Kupa Srbije.

Crveno-beli su poveli nakon autogola Aleksandra Filipovića kojem je kumovao Olajinka, a potom je nigerijski napadač sjajno reagovao za duplirano vođstvo domaćina. Bio je to njegov prvi gol u Kupu Srbije i prvi "večitom rivalu" iz Humske. Ukupno deveti ove sezone, pošto je osam puta bio precizan u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

"Bila je sjajna atmosfera, dobro smo odigrali i zasluženo prošli u finale. Veoma sam srećan zbog prvog gola u derbiju", s osmehom je pričao Olajinka posle utakmice.

Za razliku od duela igranog pre pet dana, i Olajinka i Filipović večeras su se našli u startnim postavama. I upravo njih dvojica bili su u centru pažnje za prvi gol.

"Nisam to znao, ali nije mi to bitno. Važno mi je samo da ja dobro odigram i na to se koncentrišem. Kada si u takvoj situaciji razmišljaš samo kako da postigneš gol. Važno je da sam se našao na pravom mestu u pravo vreme".

Crvena zvezda će u finalu 23. maja igrati protiv Vojvodine u Loznici. S obzirom na formu, deluje da bi tim iz Ljutice Bogdana i ove sezone mogao do duple-krune.

"Imamo još sedam utakmica do kraja sezone i pokušaćemo što bolje da ih odigramo i na pravi način da odradimo posao", istakao je Olajinka i dodao da je srećan što je na pravi način iskoristio šansu koju mu je trener ukazao od prvog miuta.

Slično kao Nigerijac, razmišlja i reprezentativac Južne Koreje iz redova crveno-belih, In Bom Hvan.

"Srećan sam zbog prolaza u finale, ali i zbog pobede nad najvećim rivalom. Imamo još sedam utakmica do kraja i učinićemo sve da osvojimo duplu krunu".

Imao je sjajni vezista dosta problema prilikom izvođenja kornera u prvom poluvremenu, pošto je Crvena zvezda napadala na gol ka južnoj tribini, odakle su ga petardama i topovskim udarima zatrpavali navijači Partizana.

"Nije bilo lako dobro izvesti korner u takvom okruženju, ali znao sam da su naši navijači iza mene i da moram da pružim maksimum do kraja. Znam da imam saigrače koji mogu mnogo dobro da šutiraju glavom, kao Katai, Šerif, Spajić, Dragović. Zato moram da se uvek fokusiram na dobre centaršuteve", dodao je Hvan na pitanje o sjajnim dugim loptama koje šalje u protivničke peterce.



tagovi

FK Crvena zvezdaHvan In BomPiter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara