REZZIME DANA (četvrtak): Sve bi bilo lepše bez Danaca

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.05.24. | 23:35

Pročitajte ko vam je doneo novac 16. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

JANG BOJS - SANKT GALEN (tip 1, kvota 1,75) – rezultat 2:1

Velika pobeda ekipa iz Berna. I veliki korak ka šampionskoj tituli. Morali su dobro da se pomuče Zvezdini rivali, pošto je Sankt Galen poveo pogotkom Jovana Miloševića. Međutim, nije se predavao domaćin.Elija je nagovestio preokret da bi konačan rezultat postavio Iten. 

LUGANO - VINTERTUR (tip 1, kvota 1,50) – rezultat 4:2

Lugano je pokazao zašto je pozicioniran na drugom mestu švajcarskog prvenstva. Prilično lako su slavili protiv Vintertura, mada početak nije bio obećavajući. Međutim, izjednačujući pogodak pre odlaska na odmor dao je krila domaćinu. Ubrzo je sve postalo jasno.

BODE/GLIMT - TROMSE (tip 1, kvota 1,33) – rezultat 4:0

Igra mačke i miša u Norveškoj. Šampion Bode Glimt je samleo nedorasli Tromse. Sve je bilo jasno posle prvog poluvremena kada je Gronebek postigao dva pogotka. Nije spuštao domaćin ritam, pa je na kraju slavio više nego ubedljivo.

MALME - GAIS (tip 1, kvota 1,37) – rezultat 1:0

Jedan, ali vredan. Tako nekako mogu da se opišu dešavanja iz duela u Malmeu. Imao je Malme inicijativu tokom celog meča, napadao, ali vas ujedno nervirao. Mnogo su promašili domaći. Ali su, ipak, stigli do zaslužene pobede u samom finišu. Vaš spasilac bio je Janson u 84. minutu.

BRAN - SANDEFJORD (tip 1, kvota 1,33) – rezultat 2:1

Sve zanimljivo na ovom meču desilo se u drugom poluvremenu. Bran se mučio u prvom delu, ali je onda pojačao ritam. Sasvim dovoljno da u roku od deset minuta postigne dva gola. Sandefjord je uspeo da smanji rezultat, ali za bilo kakav preokret bilo je kasno.

LIDS - NORIČ (tip 1, kvota 1,65) – rezultat 4:0

Lester i Ipsvič opet su deo Premijer lige, a krupan korak ka povratku u elitni rang engleskog fudbala napravio je – Lids! Sve što na Kerou roudu u prvom meču polufinala plej-ofa nije uspeo, jeste na svom Eland roudu. Napravili su navijači zapaljivu atmosferu, a imali su i šta da vide. Pucalo je sa svih strana! Norič nije znao šta ga je snašlo. Razbijen je u paramparčad u revanšu, klub iz Jorkšira je u velikom stilu stigao do Vemblija i velikog finala, a put ka njemu trasirao mu je Bugarin pogotkom a la Bernardo Silva na Santjago Bernabeuu u polufinalu Lige šampiona – 4:0 (3:0).

ALMERIJA - BARSELONA (tip 2, kvota 1,37) - rezultat 0:2

Jedinu svetlu tačku u prethodnih osam, devet mesece predstavljali su Barsini mladi igrači, mahom tinejdžeri. Fermin Lopes možda nije tinejdžer (ima 21 godinu), ali je u večerašnjem trijumfu na gostovanju prežaljenoj Almeriji (2:0) prvi put u seniorskoj karijeri dao dva gola i tako došao do brojke od 10 pogodaka u svim takmičenjima u svojoj debitantskoj sezoni u svetu "odraslih".

Opširnije OVDE.

REAL SOSIJEDAD - VALENSIJA (tip 1, kvota 1,62) – rezultat 1:0

Ono što je Real Sosijedad naumio, to je i uradio - izborio se za novi izlazak u Evropu! Minimalnom pobedom nad Valensijom klub iz Baskije uradio je veliku stvar i posle remija Betisa na gostovanju Las Palmasu (2:2) skočio na šesto mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

KOPENHAGEN - MIDTJILAND (tip 1, kvota 1,80) – rezultat 1:2

Napravio je Midtjiland možda ključni korak ka tituli šampiona Danske. Očekivalo se da Kopenhagen iskoristi dobar momenat i osvoji nova tri boda. Ali gosti su odigrali jedan ode najboljih mečeva u sezoni. Lako su poveli sa 2:0, i nisu dozvoli Kopenhagenu da ga ugrozi. Ništa nije promenio ni pogodak Gonzalveša.

LAS PALMAS - BETIS (tip 2, kvota 2,30) – rezultat 2:2

Vezao je domaćin i 12. meč zaredom bez pobede, ali je barem odigrao nerešeno protiv Betisa (2:2) i tako prekinuo najduži niz poraza u Primeri u klupskoj istoriji. Imali su zeleno-beli dva puta vođstvo, ali je Las Palmas pružio značajno veći otpor nego na bilo kojoj drugoj utakmici u prethodna tri meseca i tako osvojio bod kojim se približio opstanku. Na dva utakmice pre kraja, Las Palmas ima šest bodova više od prvog tima ispod crte Kadiza, dok je Betis kiksnuo u borbi za šesto mesto koje vodi u Ligu Evrope. Sosijedad sada ima priliku da pobedom protiv Valensije pretekne Verdiblankose.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara