Ander Barenečea (©Reuters)
Ander Barenečea (©Reuters)

Igraće se Evropa na Anoeti i petu sezonu zaredom: Silva u 3. minutu upucao Slepe miševe

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 00:02

Pitanje je samo da li će Sosijedad da igra Ligu Evrope ili Ligu konferencije

Ono što je Real Sosijedad naumio, to je i uradio - izborio se za novi izlazak u Evropu! Minimalnom pobedom nad Valensijom klub iz Baskije uradio je veliku stvar i posle remija Betisa na gostovanju Las Palmasu (2:2) skočio na šesto mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Petu godinu zaredom na Anoeti će se igrati evrokupovi, a u preostala dva kola ostaje da se vidi da li će to biti Liga Evrope ili Liga konferencija. Neće to ipak biti Liga šampiona koja se igrala ove godine, a ni Sosijedad objektivno nije tim za takmičenje u evropskoj fudbalskoj eliti. Doduše, ko će se sve naći u Ligi šampiona pod novim formatom, Sosijedad nije ništa lošiji...

Izabrane vesti

Pobedu je već u trećem minutu utakmice obezbedio Andre Silva pogotkom na asistenciju Takea Kuba, koji je kasnije izabran za igrača utakmice. Posle opasnog centaršuta Andera Barenečee, Kubo se odlično snašao i samo preusmerio loptu do svog napadača koji je ostao smiren da glavom pogodi metu i prekine golgetersku sušu koja traje preko dva meseca. Gol pogledajte OVDE.

Portugalac koji je svojevremeno važio za veliku nadu svetskog fudbala pre večeras je poslednji gol dao u pobedi na gostovanju Granadi 9. marta. Istina, od tada nije igrao mnogo, tek 125 minuta do duela sa Valensijom i ovo mu je u tom periodu bio tek drugi start. Ipak ovaj gol, njegov tek četvrti u sezoni, mogao bi da bude vredan čak i plasmana u Ligu Evrope, u kojem se Sosijedad takmičio tri puta zaredom pre ovogodišnje epizode u Ligi šampiona.

Valensija nije bila naročito opasna na Anoeti. Dve dobre šanse u samo nekoliko sekundi propustili su Serđi Kanos i Alberto Mari, ali je na visini zadatka bio Aleks Remiro koji je ovih dana na ceni, pre i posle toga uglavnom je domaćin vodio glavnu reč.

Igrači Imanola Alguasila do kraja imaju težak raspored. Gostovanje Betisu će rešiti pitanje ko će u Ligu Evrope, a ko u Ligu konferencije, a onda u poslednjem kolu stiže Atletiko Madrid koji je siguran učesnik Lige šampiona i do kraja može samo da preskoči Đironu na trećem mestu. Doduše i Betis ima jak meč za kraj, jer ide na noge šampionu Realu u Madrid.

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Osasuna - Majorka 1:1 (1:0)

/Monkajola 14 - Darder 65/

Real Madrid - Alaves 5:0 (3:0)

/Belingem 10, Vinisijus Žunior 27, 70, Valverde 45+1, Guler 81/

Đirona - Viljareal 0:1 (0:1)

/Traore 59/

Sreda

Rajo Valjekano - Granada 2:1 (1:0)

/Ležen 23, De Frutos 80 - Boje 89/

Sevilja - Kadiz 0:1 (0:0)

/Gvardiola 90+6/

Hetafe – Atletiko Madrid 0:3 (0:2)

/Grizman 27, 42, 51/

Selta – Atletik Bilbao 2:1 (0:1)

/Svedberg 68, Alvarez 71 – Berenger 23/

Četvrtak

Las Palmas - Betis 2:2

/Aleks Suarez 28, Moleiro 64 - Marmol 21ag, Ajoze Perez 49/

Almerija - Barselona 0:2

/Lopes 14, Fermin 67/

Real Sosijedad - Valensija 1:0 (1:0)

/Silva 3/



tagovi

Andre SilvaReal SosijedadValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara