Fudbaleri Fluminensea (©Reuters)
Fudbaleri Fluminensea (©Reuters)

Fluzao koristi poklon iz Lime, pa overava osminu finala i prvo mesto u grupi

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 23:03

Šampion Južne Amerike u noći između četvrtka i petka (23.55 časova po srednjoevropskom vremenu) dočekuje Sero Portenjo u okviru 5. kola Kopa Libertadoresa

Kao naručen je bio remi Alijance Lime i Kolo Kola (1:1) u noći između srede i četvrtka. Sada aktuelni šampion Južne Amerike Fluminense ima idealnu priliku da pobedom nad Sero Portenjom (četvrtak, 23.55) overi plasman u osminu finala Kopa Libertadoresa, ali u isto vreme i prvo mesto u A grupi koje mu nominalno donosi lakšeg rivala u narednoj fazi.

Trenutno je Fluminense prvi na tabeli sa osam bodova, Sero Portenjo i Kolo Kolo imaju po pet, a Alijanca četiri. Samo je Fluzao bez poraza, remizirao je sa Alijancom (1:1) i Sero Portenjom (0:0), dok je savladao dvaput Kolo Kolo, sa po 2:1 i 1:0.

Izabrane vesti

Fluzau loše ide u domaćem prvenstvu, posle šest kola brazilske Serije A ima samo pet poena i nalazi se u zoni ispadanja. Gurnuo ga je tamo Sao Paulo, koji ga je pre tri dana savladao posle preokreta sa 2:1.

Cilj Fernanda Diniza i njegovih izabranika je, kad se već za tako nešto otvorila mogućnost, da noćas završe sav posao u grupnoj fazi elitnog takmičenja, da bi mogli malo ozbiljnije da se okrenu ligi. S toga, Trikolori će izaći u najjačem raspoloživom sastavu protiv Paragvajaca.


23.55: (1,65) Fluminense (3,60) Sero Portenjo (6,00)


U odnosu na prethodnu utakmicu, Diniz može da računa i na Paula Enrikea Gansa. On je bio suspendovan protiv Sao Paula i primetno je bilo da je nedostajao ekipi. U Kopa Libertadoresu je zasad Ganso sakupio tri nastupa.

Poznato je i da zbog povreda noćas na terenu nećemo gledati Marlona, Gabrijela Piresa i Lelea, dok je Felipo Melo suspendovan.

Sero Portenju od meča na Marakani neće toliko zavisiti plasman u nokaut fazu koliko od poslednjeg kola. Ugostiće kroz dve nedelje u Asunsionu Kolo Kolo, a to će biti direktan okršaj za drugu poziciju. Izgubio danas ili odigrao nerešeno, isto mu se piše. Jedino bi u slučaju pobede nad Fluminenseom mogao malo više da kalkuliše, onda bi u teoriji i porazom mogao do osmine finala. Međutim, za to mu je potrebno pravo čudo – da ubedljivo slavi u Rio de Žaneiru.

Pritom, nije Sero Portenjo došao u Brazil u najjačem sastavu. Vezista Fabricio Peralta je suspendovan, a Enco Himenez i Edu se nisu našli na spisku putnika.

Prva utakmica ova dva rivala nije bila preterano uzbudljiva. Viđen je mali broj šansi, iako je Fluminense dominirao u posedu (73:27 odsto vremena), rezultat se nije menjao. Ovo će im biti šesti duel u ovom veku, prethodno su bili rivali u osmini finala Kopa Libertadores 2021. godine (Brazlici slavili na oba meča sa po 2:0 i 1:0), te u polufinalu Kopa Sudamerikane 2009. Ovaj drugi dvomeč je bio neizvesniji, u Asunsionu je Fluzao slavio sa 1:0, a u Riju u revanšu su Paragvajci vodili tim rezultatom sve do 92. minuta. U nadoknadi vremena je domaćin uspeo da postigne dva gola i na kraju da dođe do trijumfa od 2:1. Zbog toga, Sero Portenjo i dalje čeka na svoju prvu pobedu nad Fluminenseom.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


KOPA LIBERTADORES - 5. KOLO

Grupa A

Četvrtak

Alijansa Lima - Kolo Kolo 1:1 (1:0)

/Barkos 42 - Vidal 78/

23.55: (1,65) Fluminense (3,60) Sero Portenjo (6,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresFluminenseSero Portenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara