©Star Sport
©Star Sport

Dogovoreno: Saša Ilić se seli u Rusiju do leta 2025. godine

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.05.24. | 16:40

Srpski strateg preuzima Nižnji Novgorod

Saša Ilić se nakon Grčke seli u Rusiju! Kako javljaju tamošnji mediji, mladi stručnjak i legendarni as Partizana, karijeru će nastaviti u Nižnjem Novgorodu.

Ilić je u Atromitosu isticao na kraju sezone, a u Rusiji će parafirati do leta 2025. godine, bez opcije raskida u slučaju ispadanja u niži rang takmičenja. Njegov novi klub nalazi se na dva boda udaljenosti od opasne zone, odnosno mesta koje vode u plej-aut, a do kraja sezone je ostalo još četiri kola.

Izabrane vesti

Nižnji je u seriji od šest vezanih poraza u ruskoj Premijer ligi, a danak loše forme platio je Sergej Juran. Kao privremeno rešenje postavljen je Anton Hazov, ali se on tu neće dugo zadržati.

Uprava kluba je krenula prilično ambiciozno u potragu za novim šefom struke, pominjala su se raznorazna imena poput Stanislava Čerčesova, Roberta Morena, Viktora Gončarenka i Igora Bišćana, ali je na kraju odluka pala na Ilića, koji iza sebe ima ozbiljan trenerski uspon.

Ičić je trenerskim poslom počeo samostalno da se bavi u Čukaričkom, koji je vodio od avgusta 2021. do aprlia 2022. godine. U sezoni 2022/2023. predvodio je CSKA iz Sofije u borbi za šampionsku titulu protiv Ludogoreca, ali je nesredćno ostao bez šampionskog trofeja.

Na klupi Atromitosa Ilić je sedeo na ukupno 28 utakmica i imao skor od 10 pobeda, 11 remija i osam poraza.


tagovi

Nižnji Novgorod

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara