Miloš Ninković (©Wandreres FC)
Miloš Ninković (©Wandreres FC)

Ninković pogurao Vondererse i možda odložio odlazak u penziju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 15:20

Ulaskom u igru srpskog asa, ekipa sa zapada Sidneja preokrenula protiv Melburn Viktorija sa 2:3 na 4:3. Da li je Miloš ovom utakmicom završio karijeru sada zavisi od Melburn Sitija

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Kakva neverovatna utakmica i kakav neočekivani zaplet na poslednjem stepeniku karijere Miloša Ninkovića. Nešto manje od pola sata delilo je njegove Vondererse od ranog završetka turbulentne sezone, kada je trener ekipe iz Zapadnog Sidneja Marko Rudan poslao na teren prvo junoše Ejdana Hamonda i Markusa Junisa, a zatim i srpskog veterana, da odigra svoje oproštajne minute na fudbalskom terenu.

Izabrane vesti

Ovaj trio je pokrenuo gostujuću ekipu, koja je u tom trenutku gubila 3:2 od Melburn Viktorija, i doprineo da na kraju, zahvaljujući majstoriji Oskara Pristmana, odu kući sa pobedom 4:3 i probuđenom nadom da će se ipak kvalifikovati u doigravanje.

Sada je sve u rukama Melburn Sitija i Vestern Junajteda, koji svoju utakmicu poslednjeg, 27. kola igraju u nedelju (9.00), a ishod ovog duela odlučiće i koja ekipa će popuniti šestu pozicijuj u plej-ofu. Ninković i Vonderersi će biti najvatreniji navijači Vestern Junajteda i čvrsto će stiskati palčeve za pobedu zeleno-crnih, kojima utakmica protiv Sitija u takmičarskom smislu ne znači ništa, jer se nalaze na pretposlednjoj poziciji, bez grama šanse da se dočepaju doigravanja.

Međutim, činjenica da je Vestern Junajted ove sezone jednom već slavio u gostima protiv gradskog rivala (2:1), podgreva nadu ekipe zapada Sidneja da će se idućeg vikenda vratiti na AAMI Park u Melburnu, i ponovo odmeriti snage sa Viktorijem, koji je bez obzira na večerašnji poraz ostao na trećem mestu na tabeli i biće domaćin šestoplasiranoj ekipi u prvoj rundi plej-ofa.

Ukoliko Siti izgubi sutra, time bi se i karijera Miloša Ninkovića produžila za najmanje 90 minuta. Nekadašnji reprezentativac Srbije već se oprostio od domaćih navijača prošlog vikenda kada su Vonderersi izgubili od Melburn Sitija (1:2), i imajući u vidu slabu formu njegove ekipe, pošao na megdan Viktoriju da odigra poslednje minute u bogatoj karijeri.

I ako se sutra ispostavi da je ovo bila Ninkovićeva poslednja, moći će da kaže da je otišao u penziju visoko uzdignutog čela. Ne samo zbog pobede, već i zbog dobre ighre kojom je za 25 minuta na terenu pogurao Vondererse ka preokretu. Znao je da opet veže po dvojicu rivala na sebe, doprineo je pojačanom pritisku na poslednju liniju rivala, a isto tako je umeo da zaključa loptu i uspori igru kada je trebalo sačuvati prednost.

Kako god se u nedelju završio duel Melburn Sitija i Vestern Junajteda, Miloš Ninković je svoje mesto među legendama australijskog fudbala odavno obezbedio. Za devet sezona osvojio je po tri titule premijera i šampiona A-lige, kao i jedan FFA kup. Na individualnom planu, dva puta je poneo Medalju Džnija Vorena za najboljeg fudbalera u Australiji, a jednom i Medalju Džoa Marstona za najboljeg igrača velikog finala A-lige.

Sve ove uspehe ostvario je za sedam sezona u dresu Sidneja, dok su dve godine u redovima njihovih ljutih rivala Vonderersa za sada sušne. Bez obzira na to, Ninković silazi sa scene kao „srpski maestro“ i jedan od najboljih fudbalera koji su ikada igrali u australijskom fudbalu.

Inače, na meču Viktorija i Vonderersa, igračku karijeru završio je i Li Broksam, iskusni fudbaler ekipe iz Melburna. Poput Ninkovića (39), i 36-godišnji Broksam se okitio mnogobrojnim titulama – sa četiri šampionata, tri premijeršipa i dva kupa za 18 odigranih sezona, a ostaće upamćen i kao igrač sa najviše odigranih utakmica u istoriji A-lige – čak 385.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ



tagovi

Miloš NinkovićVestern Sidnej VonderersA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara