Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Napoli spremio 6.000.000 evra, da li je Pioli spreman za manju platu nego u Milanu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 19:42

I dalje aktuelni šampion Italije tek treba da se upusti u razgovore sa agentima

Sezona još nije gotova, a Stefano Pioli se uveliko nalazi ni na nebu, ni na zemlji. Posle poraza od Intera u gradskom derbiju kojim je najveći sportski rival obezbedio jubilarnu 20. titulu, trener Milana izjavio je da želi da ostane u klubu u kojem se oseća lepo i da se za njega to uopšte ne dovodi u pitanje, dok ga tamošnja štampa dovodi u vezu sa Bolonjom i naročitom Napolijem.

Napuljski list Il Matino piše da je i dalje aktuelni šampion Italije već spremio finansijska sredstva sa kojim planira da uđe u pregovore, ali naravno klub i dalje ne sme da počne nikakve zvanične razgovore bez dozvole Milana jer on i dalje ima važeći ugovor do juna 2025. godine.

Izabrane vesti

Iz tog razloga u ovom trenutku je jedino moguće pričati sa njegovim agentima, s tim da i dalje sve zavisi od Milana. Napoli je, kako se navodi, spremio dvogodišnji ugovor vredan ukupno 6.000.000 evra neto, odnosno 3.000.000 godišnje.

To je novac koji je Rudi Garsija trebalo da inkasira po sezoni u Napulju. Njega je u međuvremenu zamenio Frančesko Kalcona kao privremeno rešenje i s obzirom da se slika tima nije promenila od promene trenera, jasno je da će Napoli ići u drugom smeru. A to je Pioli.

No, ostaje da se vidi da li bi Pioli uopšte bio spreman da prihvati smanjenje plate. On u Milanu ima neto primanja od 4.000.000 evra godišnje, dakle milion više od onoga što bi mu Napoli dao. U poređenju sa konkurencijom na Čizmi, na vrhu liste najplaćenijih trenera je Maks Alegri sa 7.000.000 evra neto po sezoni, Žoze Murinjo je bio na istoj sumi do otkaza u Romi, dok je Simone Inzagi kao sada šampion Italije na 5.500.000 evra. Pioli je sledeći sa 4.000.000, dok je Đan Pjero Gasperini na tri miliona.

Kada se podvuče crta, sve ostaje na Milanu i šta će odgovorni na San Siru da odluče po pitanju budućnosti svog trenera. Kao potencijalna zamena pominju se Antonio Konte, Mauricio Sari i Vinćenco Italijano.

Milan će izvesno da obezbedi plasman u Ligu šampiona, ali pitanje je da li će u klubu hteti da prihvate još jednu sezonu bez trofeja.


tagovi

Stefano PioliNapoliMilanLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara