Matijas Lesor (Foto: AFP)
Matijas Lesor (Foto: AFP)

Lesor oborio negativan rekord Evrolige

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.05.24. | 23:19

Centar Panatinaikosa u petom meču četvrtfinala protiv Makabija sa linije penala šutirao 3/14. Niko nikad nije imao gore procente u istoriji plej-ofa elitnog evropskog takmičenja

Uspeo je Matijas Lesor da sa Panatinaikosom ove sezone učini ono što nije sa Partizanom prošle. Da ode na Fajnal for tako što je u petoj utakmici plej-ofa sa Zelenima savladao Makabi sa 81:72. U velikom trijumfu, onom koji se u Atini čekao punih 12 godina, snažni Francuz je učestvovao sa devet poena i 11 skokova. Zasigurno bi mu učinak bio daleko bolji da je bio nešto precizniji sa linije za slobodna bacanja odakle je ubacio samo tri od 14 šuteva i time oborio negativni rekord doigravanja.

Niko nikada nije imao ovako niske procente sa penala, samo 21,4 odsto uspešnosti. Time je nadmašio svoj prethodno postavljeni rezultat, u prvoj utakmici serije sa izraelskim klubom kada je imao 4/11 sa crte. U neke od najslabijih performansa se ubraja i učinak jednog Srbina - Dejan Tomašević koji je u sezoni 2000/01 u dresu podgoričke Budućnosti promašio devet od 17 bacanja. Gregor Fučka je iste sezone kao član Bolonje imao 5/12.

Izabrane vesti

Lesor je poznat kao igrač nepresušne energije, ali i kao neko ko se kroz karijeru konstantno mučio sa procentima sa linije penala. Pored toga što drži negativni rekord u elitnom evropskom takmičenju, takođe je u januaru 2022. na meču između Partizana i Turk Telekoma postavio neslavne brojke Evrokupa pošto je šutirao 4/16.

Mada, sigurno da je to u ovom trenutku najmanje važno za momka sa Martinika.


tagovi

EvroligaKK PanatinaikosMatijas Lesor

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara