Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli uporedio sebe sa Inzagijem: Pisalo se da se muči, pa pogledajte dokle je dogurao

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 05:07

"Ovde se osećam lepo, dobro radim i verujem da tim ima prostor za napredak", odgovorio je trener Milana na spekulacije o odlasku

Bajka koju je Milan ispisao pre dve godine ostaće jedna od najlepših u italijanskom fudbalu poslednjih godina, a posle poraza u Derbiju dela Madonina, Rosoneri su definitivno ostali i bez teoretskih šansi za osvajanje titule. Nije ni bilo realno da se to dogodi jer je Inter jednostavno igrao mnogo bolje od ostalih ove sezone.

Dok u crno-plavom delu Milana slave 20. šampionski pehar, u drugoj polovini grada se pitaju - šta sa Stefanom Piolijem? Duže vreme vrte se razne spekulacije o njegovoj budućnosti, pominju se i imena poput Vinćenca Italijana, Antonija Kontea i Mauricija Sarija.

Izabrane vesti

Trener Rosonera nije se pojavio na konferenciji za medije, ali je za DAZN govorio o tome da treba da ostane na istoj poziciji i posle leta.

"Ne znam šta da kažem. Inzagi se izgleda mučio pre 14 meseci, prema pisanju medija, pa pogledajte šta se desilo sada. Srećan sam ovde, osećam se lepo, dobro radim i verujem da tim ima prostor za napredak", rekao je Pioli posle utakmice i dodao:

"Videćemo gde smo na kraju sezone, pa ćemo pričati".

Treneru Milana javnost, a pre svega navijači zameraju na tome kako je ekipa izgledala u većem delu sezone, a vrhunac nezadovljstva su oba poraza u četvrtfinalu Lige Evrope od Rome, iako je izgledalo kao da je tim u dobrom momentu.

"U taj dvomeč smo ušli posle serije od sedam pobeda, tako da utakmice sa Romom nisu nešto što smo očekivali, ne takav ishod. Svi su bili u odličnoj formi i izgledali smo kao da smo puni samopouzdanja. Ali, odigrali smo dve utakmice ispod naših standarda".

Ispod standarda je bilo i Milanovo izdanje u derbiju koji se završio novim trijumfom Intera posle golova Frančska Aćerbija i Markusa Tirama.

"Pokušao sam da podignem moral ekipe, jer smo proživeli bolan poraz (od Rome). Uradio sam sve što sam mogao da uverim igrače da mogu da igraju dobro, jer sam želeo da završimo sezonu na visokoj noti. Pokušaćemo da budemo bolji u subotu. Nažalost, ponovo nismo uspeli da izvučemo ni remi iz derbija".

Milanu veliki problem pred novi derbi, sada sa Juventusom za vikend, predstavlja i isključenje Tea Ernandeza i Davidea Kalabrije posle gužve u samom finišu utakmice, zbog čega je na drugoj strani 'pocrveneo' i Denzel Dumfriz. Posle gradskog derbija razlika iznosi 17 bodova, ali Pioli ne smatra da je to realna distanca...

"Inter je imao izuzetnu sezonu, izgubio je samo jedan meč. Ali, niko ne može da ospori da u poslednje tri-četiri godine Inter ima najjači tim u Italiji. Mi smo prosipali bodove u nekim bitnim utakmicama i nedostajao nam je kontinuitet dobrih igara. Ako je distanca između Intera i timova koji ga jure tolika, to znači da su oni jako dobar tim, dok mi ostali moramo da podignemo nivo".

Posle utakmice Italijom odjekuje da se Pioli dovodi u vezu sa Bolonjom i Napolijem, te da su ga oba kluba već kontaktirali kako bi pričali o eventualnoj saradnji. On sa Milanom ima ugovor do juna 2025. godine. U Bolonji je već radio od 2011. do 2014. godine, dok bi mu selidba u Napoli dala šansu da gradi tim sa šampionskim ambicijama ispočetka.

Prvo da završi sezonu sa Milanom...


tagovi

Stefano PioliMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara