Foto: Star sport
Foto: Star sport

Ataman ispunio obećanje: Panatinaikos na Fajnal foru

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 22:21

U fantastičnoj majstorici atinski Zeleni uspeli da savladaju Makabi u krcatoj OAKA areni i čekiraju put u Berlin na završni turnir Evrolige

Kada je Makabi u prvom meču plej-ofa Evrolige šokirao Panatinaikos u Atini, trener Ergin Ataman je samouvereno posle poraza rekao:"Obećavam, idemo na Fajnal for. Ako ne odemo, ja sledeće godine neću biti trener Panatinaikosa". To obećanje je ispunio jer je večeras Panatinikos zvanično obezbedio plasman na Fajnal for u Berlinu, prvi put još od 2012. godine. U fantastičnoj majstorici u krcatoj OAKA areni, zeleni su nadigrali ponos Izraela rezultatom 81:72.

Iako je na kraju bilo ubedljivo i sigurno, gledali smo večeras zaista uzbudljivu utakmicu u kojoj je bilo 12 promena u vođstvu, ali na kraju je Panatinaikos zaigrao granitnu odbranu u četvrtoj četvrtini. Gosti puna četiri minuta nisu uspeli da postignu koš iz igre i tada su Atinjani došli do dvocifrene prednosti koja je bila sasvim dovoljna da se obezbedi veličanstvena pobeda.

Izabrane vesti

I pre kraja Ergin Ataman je zagrlio Kostasa Sluksasa, čoveka koji je izazvao zemljotres u Grčkoj kada je prešao iz Olimpijakosa u tabor ljutog rivala, ali ispostavil se da je to bio ključan potez uprave Panatinaikosa na čelu sa Sanijem Bećirovićem. Sa njim je Pao dobio pobedničku dimenziju koja je faila prethodnih sezona.

Mnogi su potrčali baš ka Slukasu posle meča koji je držao cveće, svi su bili svesni da je Panatinaikos napravio veliki uspeh... nešto što se dugo čekalo. Još od odlaska Željka Obradovića.

Realno, Panatinaikos još od legendarnog Srbina nije imao ovako jaku ekipu, a taj kvalitet se potvrdio baš večeras kada je bilo najpotrebnije, kada je pritisak bio najžešći i kada nije bilo popravno. Večeras se videlo da li Panatinaikos ima šampionski nerv ili nema... Pokazao je da ga ima.

Rekao je gazda Panatinaikosa, da tim nije imao košgetera kao što je Kendrik Nan još od Dominika Vilkinsa. Još jednom je Amerikanac potvrdio da je u spektakularnoj formi. Bio je najefikasniji pojedinac na meču sa 26 poena. Pogađao je kada je god bilo potrebno.

Pratio ga je Kostas Slukas sa 15 poena, odličan meč odigrao je Huančo Ernangomez koji je ubacio 11 poena, a još jednom je zablistao i Joanis Papapetru. Nekadašnji košarkaš Partizana je veći deo ove sezone propustio ili presedeo na klupi, ali u ovom plej-ofu je pokazao da je jedan od najbitnijih šrafova u mašini Atamana. I večeras je imao 10 poena.

Što se Makabija tiče, njihova priča ove sezone se završava. Uprkos porazu, svi mogu da budu ponosni na prikazano. Izraelci su čitave sezone igrali van Tel Aviva zbog ratnih dešavanja. U Beogradu su pronašli novi dom, bili nadomak senzacionalnog uspeha, ali falila je na kraju još jedna pobeda.

Lorenzo Braun je ponovo prednjačio sa 19 poena, ali bez povređenog Vejda Boldvina, Panatinaokos je bio preveliki zalogaj.

Panatinaikos se večeras pridružio Real Madridu na završnom turniru. Čekamo još preostala dva putnika, a njih dobijamo u sredu uveče kada se igraju preostale dve majstorice. Monako dočekuje Fenerbahče od 19 časova, a Barselona igra protiv Olimpijakosa u Blaugrani od 21 čas.

Čeka nas pravi spektakl.


tagovi

KK PanatinaikosKK Makabi Tel AvivEvroligaErgin Ataman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara