Leo Mesi na treningu Argentine (©Reuters)
Leo Mesi na treningu Argentine (©Reuters)

Mesi ne menja odluku: U Kataru je bio moj poslednji Mundijal

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 20:41

To što je potpisao za Inter Majami nema veze sa eventualnim nastupom Argentinca na sledećem Svetskom prvenstvu

Dočekao je Lionel Mesi zimus u Kataru jedini trofej koji mu je nedostajao da stane uz rame Peleu i Maradoni (možda i ispred njih, ali to je tema o kojoj će se večno diskutovati). Postao je svetski šampion i izbio i poslednji argument iz ruku onih koji su odbijali da ga stave u konkurenciju za najvećeg svih vremena. U smiraj karijere uspeo je da popne Argentinu na krov sveta, a dalje će Lionel Skaloni i ekipa morati sami.

Još pre nego što se lopta zakotrljala na Mundijalu u Kataru, Mesi je najavio da će to biti njegovo poslednje učešće na smotri najboljih selekcija. Osvajanje trofeja nije promenilo odluku, a ni nedavni potpis za Inter Majami.

Izabrane vesti

Iako je bilo onih koji su se ponadali da bi odlaskom u Sjedinjene Američke Države umesto povratka u Barselonu iskusni golgeter mogao da iznenadi i produži reprezentativnu karijeru igranjem na Mundijalu koji će 2026. zajedno organizovati SAD, Kanada i Meksiko, to se izgleda neće dogoditi.

"Ne verujem. U Kataru je bilo moje poslednje Svetsko prvenstvo. Videću kako će se stvari odvijati, ali po trenutnom stanju ne planiram da učestvujem na sledećem Mundijalu", izjavio je Mesi za kineske medije.

Nova zvezda MLS nalazi se sa reprezentacijom u Pekingu, gde će u petak od 14 časova igrati prijateljski meč sa Australijom, a četiri dana kasnije u Džakarti rival će im biti Indonezija (14.30).

U dosadašnjoj karijeri Leo Mesi je za reprezentaciju Argentine odigrao 174 utakmica u kojima je dao 102 gola i asistirao za 56. Plavo-beli dres nosio je na pet Mundijala, a pored trijumfa u Kataru sa nacionalnim timom ističe se i trofej Kopa Amerike osvojen 2021.


tagovi

Lionel MesiSvetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara