Lazetić ima muke sa odbranom pred Zvezdu: Šansu čeka i tinejdžer

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 10:29

Nemanja Stojić pod suspenzijom

Bliži se derbi između prošlosezonskog vicešampiona i šampiona Srbije. TSC je trenutno miran na trećem mestu, jer su prvi pratioci daleko, dok je ekipa iz Ljutice Bogdana u žestokoj poteri za Partizanom sa samo bodom zaostatka. Veliki je ulog u sutrašnjem okršaju, a crveno-beli će iako je tradicija na njihovoj strani imati vrlo težak zadatak da osvoje tri boda. Tim Žarka Lazetića je trenutno ima najbolju odbranu u ligi, dok se Crvena zvezda može pohvaliti najboljom ofanzivom. Dok je u timu Vladana Milojevića sve kako treba, defanziva tima iz Bačke Topole će biti oslabljena za Nemanju Stojića, jer je u Pančevu dobio osmi žuti karton i tako zaradio suspenziju od jedne utakmice.

Odličan je Nemanja Stojić ove sezone, sem dobrog posla u defanzivi umeo je da pripomogne i u napadu, samo u prvenstvu je postigao tri pogotka i namestio jedan gol. Bio je jedan od najboljih pojedinaca u okršaju TSC-a sa Olimpijakosom, gde je asistirao Milošu Pantoviću za izjednačenje. Zanimljivo, drugi put ove sezone propušta duel sa crveno-belima, remi svog tima na stadionu „Rajko Mitić“ je takođe posmatrao sa tribina zbog žutih kartona.

Izabrane vesti

Na mukama će biti stručni štab na čelu sa Žarkom Lazetićem, od ranije su već duže vreme van stroja Mateja Đorđević i Josip Ćalušić, čak je i mladi strateg prešao na formaciju sa dva umesto tri centralna beka, ali mi ponovo okolnosti ne idu na ruku. U prethodnoj utakmici se na pomenutoj poziciji našao Aleksa Pejić, stigao i do pogotka, a onda se povredio te je njegov nastup takođe pod znakom pitanja. Zbog toga su stručnom štabu vicešampiona Srbije na raspolaganju trenutno od centralnih bekova Goran Antonić, Vukašin Krstić (koji je umeo da odigra vrlo dobre partije protiv večitih), Aleksa Pejić ukoliko je stigao da se oporavi i Matija Popović, mladi centralni bek je prošao pripreme sa prvim timom u Španiji i pokazao zrelost bez obzira na to što još uvek nije proslavio punoletstvo.

Moraće dobro da se preznoji najbolja odbrana Mozzart Bet Superlige ukoliko želi da sutra sačuva svoju mrežu ili je odbrani više puta nego protivnik. Veljko Ilić je pokazao da je u usponu formu, uspeo je da odbrani kazneni udarac Dariju Grgiću (protiv IMT-a jeste pročitao stranu ali je i pored toga Miloš Luković bio neprecizan), ali je ostatak defanzive uspeo da bude savladan dva puta u Pančevu, što je prvi put ove sezone da je neki tim kao domaćin postigao više od jednog gola protiv TSC-a. Pokazali su Topolčani u duelu sa Dizelkom da imaju strašan napad, ali i da im je odbrana ranjiva, što će konkurent za titulu hteti da iskoristi i još jednom slavi na TSC areni gde inače na zna za poraz.


tagovi

Nemanja Stojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara