Igor Stefanović je umeo da zaustavi i Aleksandra Stanojevića (MN Press)
Igor Stefanović je umeo da zaustavi i Aleksandra Stanojevića (MN Press)

Peklja stalno sapliće Partizan

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 14:06

Ivan Stefanović tri puta sa Napretkom sapleo Partizan, danas ga prvi put čeka pod Bagdalom

Paradoksalno, ali istinito - Ivan Stefanović nema pobedu u Mozzart Bet Superligi kao zvanično glavnokomandujući trener pod Bagdalom, ali je sa statusom vršilad dužnosti na istoj funkciji ostvario trijumf protiv crno-belih. Štaviše, u dva mečća sa Parnim valjkom je neporažen.

Na 15 susrteta je popularni Peklja vodio ekipu kao prvi izbor Čarapana, jednom protiv Partizana, a takve utakmice u biografiju upisuje i u sadašnjem plej-ofu, dok je više puta bio prelazno rešenje u Kruševcu između dva ustoličenja na klupi. Sudbina je udesila da dva puta Napredak u tim trenucima igra mečeve u Humskoj. Dakle, ukupno u tri slučaja Peklja nije gubio protiv crno-belih. Barem kada pričamo o utakmicama kruševačkog superligaša.

Izabrane vesti

Najpre u septembru 2017. kada je Nenad Sakić loše ušao u šampionat s Napretkom, mada je kruševački superligaš u tim trenucima imao ogromne ambicije. Stefanović je seo na klupu pre nego što će na nju stići Milorad Kosanović i ostao neporažen u Beogradu (1:1). Preuzeo je Peklja trenersku palicu i dve sezone kasnije, nakon odlaska Predraga Rogana i napravio pravo čudo u Humskoj. Napredak je bio poljuljan u završnici polusezone, na pragu skoro bezizlazne situacije na pauzi u prvenstvu, a Partizan je na svom terenu vodio sa 2:0. Čarapani su preokrenuli rezultat u završnici meča i stigli do za njih ogromna tri boda (3:2). Posebno bolan remi za Partizan protiv Ivana Stefanovića bio je onaj poslednji, iz 2022. I samo tada je zapravo on bio i zvanično šef struke. Za Partizan je taj meč u 27. rundi šampionata značio korak unazad na putu do titule, za Napredak proboj do plej - ofa (0:0).

Igramo za nas, borimo se za goli život, hranim porodicu od ovoga, igram za sebe i Napredak. Mene ne interesuju ni Zvezda, ni Partizan. Imamo naš cilj, a to je plej-of“, pričao je tada Ivan Stefanović.

Možda najnevažniju utakmicu u celoj Pekljinoj dosadašnjoj eri pod Bagdalom Čarapani i crno-beli igraju danas, prvi put u Lazarevom gradu u četvrtoj rundi doigravanja (16 časova, TV Arena Premium 1). Za Napredak je sezona završena ulaskom u plej-of, dok je Partizan i definitivno ostao bez šanse za pehar. Tim Alberta Nađa moraće da brani i drugu poziciju na tabeli, koja još ove sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, s obzirom da je, posle četiri uzastopna poraza tima iz Humske u prvenstvu, TSC prišao na svega četiri boda zaostatka. U tome, ipak, nema računice za domaćina.

Nastavljamo da sprovodimo plan zacrtan pre mesec i po dana, po ulasku u doigravanje, a to je afirmacija mladih igrača i probanje onih sa manjom minutažom. U formiranju smo tima, koji će tek sa pojačanjima na leto moći da čeka nov šampionat. Pozivam publiku da podrži mlade igrače, a sigurno će neko od njih i debitovati. Partizan je ugrozio drugo mesto i ovde stiže silno motivisan, a mi nemamo opterećenje rezultatom. Partizan poseduje kvalitet, dobru igru, ali je u krizi rezultata, no nadu ni u ovim okolnostima niko ne može da nam oduzme. Umeli smo da iznenadimo crno-bele i u težim okolnostima. Igrom slučaja, vodio sam ekipu protiv njih tri puta, nijednom nisam izgubio, a to priželjkujem i sada. Mada, samo tri, četiri igrača od onih koji su izneli prvenstvo su nam i sada prvotimci", govori Ivan Stefanović u najavi meča.

A neće Partizan za popodne spremati samo osvetu za klupu Napretka, s obzirom da je i današnji sastav Čarapana nedavno sapleo crno-bele, kada je Andrija Majdevac doneo trijumf gostima u Humskoj. Nove okolnosti: ne baš ambiciozan plan domaćina u ovosezonskom plej-ofu i težina pozicije koju tim Alberta Nađa trenutno drži donose, ipak, veliko favorizovanja Partizana pred meč.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO PLEJ-OFA

16.00: (8,50) Napredak (4,90) Partizan (1,37)

16.00: (1,85) TSC (3,60) Radnički 1923 (4,30)

18.00: (2,30) Vojvodina (3,50) Čukarički (3,00)

18.30: (14,0) Mladost Lučani (6,75) Crvena zvezda (1,20)





tagovi

Ivan StefanovićNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara