Kad čovek u punoj snazi umesto Lige šampiona odabere Cvajtu...

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 02:09

Jedan od čudnijih transfera leta...

Sinoć je i zvanično realizovan jedan od čudnijih poslova ovog leta: ne tako davno jedan od najboljih bekova Bundeslige - Marcel Halstenberg (31), prešao je iz RB Lajpciga u redove drugoligaša Hanovera.

Valja istaći da se nije radilo o klupskoj nameri da ga proda, već o izraženoj želji samog igrača?!

Izabrane vesti

Ako u obzir uzmemo da je Halstenberg rođen u Hanoveru, a da kao mlad nije dočekao da zaigra za prvi tim, jer već sa 19 godina prešao u Borusiju iz Dortmunda, nekog rezona ima; tu bismo možda i mogli da pronađemo njegove razloge. Međutim ako znamo da mu je tek 31, odnosno da i dalje može da igra na vrhunskom nivou, te da ga je sa RB Lajpcigom čekala nova avantura u Ligi šampiona, onda ovaj transfer zaista možemo da okarakterišemo u najmanju ruku kao čudan.

Nije potrebno posebno isticati na kakvo je oduševljenje navijača iz njegovog rodnog grada ova odluka naiša. Nedeljama unazad govorilo se o mogućnosti da Halstenberg pojača Hanover, ali malo ko je verovao da će toga zaista i doći.

Posebno nakon što su u Lajpigu konstantno tvrdili kako nemaju nameru da se odreknu momka s kojim su bitke vojevali još u Cvajti.

Na kraju, očito da je Halstenbergova želja bila toliko velika da su Maks Eberl i njegovi saradnici popustili. Odredili su simbolično obeštećenje (oko 700.000 evra) i poželeli sreću igraču koji je boje Red Bulovog kluba branio od 2015. godine.

"Veoma sam zahvalan i jednom i drugom klubu što su omogućili da do transfera dođe. Ovo je sve samo ne lak korak za mene. Lajpcig je bio moja moja porodica... Odluku sam doneo veoma svesno. Poželeo sam da se vratim kući", izjavio je popularni Halsti.

Kao nekadašnji reprezentativac Nemačke (devet utakmica) i čovek koji je odigrao preko 150 bundesligaških mečeva, odnosno 28 u Ligi šampiona, Marcel Halstenberg biće uz Maksa Kruzea (Paderborn) najveća zvezda u Cvajti u predstojećoj sezoni.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Marcel Halstingberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara