Kim Min Dže (©FCBayern)
Kim Min Dže (©FCBayern)

Čudovište zvanično u Minhenu! Najbolji defanzivac Serije A Bajernov do 2028.

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.07.23. | 18:16

Završena još jedna letnja saga, Kim Min Dže stavio autogram na ugovor…

Jedna operacija uslovljavala je drugu. Čekao je Bajern da Pari Sen žermen otkupi Lukasa Ernandesa, dobio je 45.000.000 evra na ime transfera francuskog reprezentativca na Park prinčeva i uklonjena je i poslednja prepreka da potpiše Kim Min Dže.

Čim je novac legao i sitnije formalnosti završene, nemački gigant je ozvaničio Čudovište. Jedna letnja saga manje: najbolji defanzivac Serije A i osvajač skudeta sa Napolijem stavio je autogram na ugovor i obevezao se na saradnju sa minhenskim klubom do 2028. godine!

Izabrane vesti

Tomas Tuhel dobio je novog štopera, rupa nastala u srcu odbrane odlaskom Lukasa Ernandesa je zakrpljena, a Napoliju će na ime obeštećenja pripasti 50.000.000 evra. Klauzula je aktivirana, a Kim Min Dže će u Bajernu nositi dres sa brojem tri.

Promocija reprezentativca Južne Koreje je obavljena, Čudovište će se odmah staviti na raspolaganje Tomasu Tuhelu. A, odakle takav nadimak? Nosi ga od davnina , još dok je nastupao u domovini. Odskakao je građom, mogao napadače da nosi u zubima i ponosan je na taj nadimak:

“Sviđa mi se, taj nadimak govori o mojim defanzivnim kvalitetima”, svojevremeno je Kim rekao u intervjuu za Gardijan.

Bajern je dobio igrača koji obožava duel igru, pogotovo kada je reč o skoku. U minuloj sezoni je dobio čak 92 odsto duela, od njega je u Seriji A po tom parametru bio uspešniji jedno Alesandro Bonđorno iz Torina. Ali, samo procentualno gledano. Bavarci su ulovili kapitalca, završili su veliko pojačanje u poslednjoj liniji tima, a Kim, koji je u Napulj pre godinu dana iz Fenerbahčea stigao kao zamena za Kalidua Kulibalija, pošteno će naplatiti i više nego dobru sezonu.

Korejski štoper je poznat po tome što se ne libi da odigra napred, ne traži uvek najlakša i najbezbolnija rešenja. Ne teži odigravanju prvom do sebe. Ostvario je veliki napredak na svim poljima od dolaska u Napoli, sada je vreme za dodatni iskorak. Da će jednoga dana nositi dres giganta iz Minhena teško da je zamišljao kada je prvi put dobio poziv da igra za reprezentaciju Južne Koreje do 17 godina. Te noći otac ga je u kamionu preko cele države vozio do trening centra.

Postao je standardan u državnom timu, na Mundijalu se našao u prvih 11 na tri utakmice, a Južna Koreja je stigla do osmine finala. Bio je stub odbrane Napolija i reprezentacije, a na Alijanc areni očekuju da nastavi sa trendom dobrih igara i sa njim odbrana bude manje porozna.

“Bajern je san svakog fudbalera. Zaista se radujem svemu što me čeka u Minhenu. Za mene je ovo novi početak, nastaviću fudbalski da se razvijam. Od samog početka, kada smo tek stupili u pregovore, jasno mi je stavljeno do znanja koliko su zainteresovani za moje usluge. Prvi cilj mi je da odigram veliki broj utakmica, a želim i da osvojim što veći broj trofeja”, poručio je Kim nakon predstavljanja.


tagovi

Kim Min DžeBajern MinhenNapoliLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara