Joško Gvardiol (Reuters)
Joško Gvardiol (Reuters)

Gotovo: Gvardiol kod Gvardiole! Bacio lajk i odradio lekarske

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 20:43

Hrvat stiže u Mančester Siti

Izgubio je Ilkaja Gundogan, odrekao se i Rijada Mareza, skoro sigurno ostaje bez Kajla Vokera, a verovatno i bez Bernarda Silve. Međutim, sve to ne može pokvariti Pep Gvardiola sladak ukus pobede jer je uspeo da dobije toliko željeno pojačanje.

Hrvatski štoper Joško Gvardiol napokon stiže u Mančester Siti!

Izabrane vesti

Višenedeljni pregovori sa Lajpcigom su uspešno okončani, a prema infromacijama Fabricija Romana, hrvatski reprezentativac je odradio i prvi deo lekarskih pregleda pred potpis za Siti. I sam Gvardiol je na društvenim mrežama lajkovao vest instagram stranice 4-3-3 u kojoj se navodi da je Mančester Siti dogovorio njegov transfer.

Gvardiol je duže od godinu dana tiha patnja Gvardiole i igrač kojeg je bio spreman dugo da čeka. Pokušao je Siti i prošlog leta ali nije bilo izvodljivo. Tada je ui Čelsi nudio blizu oko 90.000.000 evra ali je glatko odbijen. Sačekali su Građani ovo leto da krenu u totalnu ofanzivu na potpis hrvatskog defanzivca. Iako se Lajpcig opirao i nadao se da će zadržati igrača do sledećeg leta, pritisak Sitija je očigledno bio preveliki.

Građani su sa Joškom dogovorili detalje ugovora još pre nekoliko nedelja ali su prepreka bili Lajpcigovi uslovi. Spekuliše se da će Siti za transfer sjajnog defanzivca platiti preko 100.000.000 evra. To je fiksna suma obeštećenja plus bonusi.

Gvardiol će tako krenuti stopama zemljaka Matea Kovačića koji je bio prvo Sitijevo letnjo pojačanje pošto su Čelsiju za njegove usluge platili oko 30.000.000 evra. Siti je ovog leta na prodajama igrača iz mladog U-23 tima poput Šije Čarlsa i Džejmsa Traforda inkasirao blizu oko 35.000.000 evra a još toliko mu je zagarantovano od prodaje Rijada Mareza u Al Ahli. Dovoljno da sakupi dobar deo novca za kupovinu Gvardiole i izbegne večite kontroverze oko finansijskog fer-pleja. Smeši im se i makar 15.000.000 evra od prodaje Kajla Vokera u Bajern, a ogroman novac bi im donela prodaja Bernarda Silve u Al Hilal.

Gvardiol je idealan igrač za Gvardiolin sistem igre. U liniju sa trojicom pozadi se najbolje snalazi na mestu levog štopera koju je u prošloj sezoni najčešće popunjavao Nejtan Ake.


tagovi

Joško GvardiolLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara