Gasperini (©Reuters)
Gasperini (©Reuters)

Gasperini oduševljen i oprezan: I Milan je imao 3:0 protiv Liverpula...

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 00:22

„Najveća mi je satisfakcija kad vidim koliko su navijači srećni“, kaže trener Atalante

Biti večiti optimista je u DNK svakog navijača svakog fudbalskog kluba, ali teško da je neki fan Atalante očekivao da će njihovi ljubimci da pregaze Liverpul sa 3:0 nasred „Enfild rouda“.

Tim iz Bergama je razbio Engleze u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope, a svog trenera Đan Pjera Gasperinija učinio je najponosnijim čovekom na svetu ovog četvrtka.

Izabrane vesti

„Mi smo bili ponosni samim tim što ćemo igrati na Enfildu četvrtfinale Lige Evrope, a ovaj rezultat će ostati upamćen zauvek. Mi ne podižemo trofeje tako često, ali kada ostvarimo neki istorijski rezultat za Atalantu, to nam mnogo znači“, pričao je Gasperini za Skaj Italiju posle utakmice.

Sipao je italijanski stručnjak pohvale za svoje igrače.

„Igrali smo na stadionu koji je čuven u celoj Evropi. Pre nekoliko godina smo isto pobedili u Liverpulu, samo što nam je tada Everton bio protivnik. A, kada smo poslednji put igrali na Enfildu, bio je meč bez publike. Zato je sve ovo sada potpuno drugačije, poseban je osećaj. Prelepo je kada vidim kako se naši navijači raduju, to mi je najveća satisfakcija“.

Gasperini je bio toliko očaran igrom svog tima da je napravio za 90 minuta samo jednu izmenu.

„Nisam želeo da „čačkam“ tim, bojao sam se da bih mogao samo nešto da pokvarim. Zbgo rezultata momci su se osećali manje umornim nego obično. Zato nije bilo potrebe da bilo šta menjam“.

Bez obzira na sve, trener Atalante upozorava da posao nije gotov.

„Naravno da smo presrećni posle pobede od 3:0, to je lepa prednost, ali Liverpul je izuzetan tim koji može da postigne gol u svakom trenutku. U drugoj utakmici ćemo morati da se još bolje branimo. A, ne znam da li ćemo uspeti da stvorimo isto ovoliko šansi. Moramo da budemo oprezni, još se dobro sećam finala Lige šampiona kada je Milan vodio 3:0 na poluvremenu, pa je posle šest minuta u nastavku bilo 3:3. Desilo se nešto što se činilo nemogućim. To je duh Liverpula, nikada ne odustaje. Zato ako želimo da prođemo dalje, moramo da u revanšu odigramo isto kao u prvoj utakmici“, naglasio je Gasperini.

 



tagovi

Đan Pjero GasperiniAtalantaLiga EvropeLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara