Igor Duljaj (@MN Press)
Igor Duljaj (@MN Press)

Duljaj: Sveta zamenjen zbog povrede kolena

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 21:46

Trener Partizana objasnio zašto je kapitena ostavio u svlačionici nakon prvog poluvremena

Nezadovoljni suđenjem u prvenstvenom duelu sa Crvenom zvezdom pre nekoliko dana, iz Partizana su najavili da će u novi derbi srpskog fudbala, ovaj put u polufinalu Kupa Srbije, izraziti revolt. Učinili su to tako što su se u vreme kada je trebalo da počne večerašnja utakmica na stadionu Rajko Mitić okupili ispred svoje klupe. Trener Igor Duljaj održao je kraći motivacioni govor igračima, a nakon toga kapiten Samed Baždar je pri prvom sudijskom zvižduku šutnuo loptu sa centra daleko u aut.

Bio je to Partizanov protest u kom je najdeblji kraj izvukao kapiten Svetozar Marković jer je i pre početka utakmice dobio žuti karton zbog kašnjenja ekipe sa izlaskom na teren.

Izabrane vesti

S obzirom na to da prvo poluvreme nije prošlo dobro po Partizan (0:2), a da je mladi štoper ostao u svlačionici kada se ekipa vratila na teren za drugi deo meča, činilo se da Duljaj ne želi da rizikuje sa potencijalnim isključenjem Markovića, međutim, strateg crno-belih posle meča je pred kamerom TV Arena Sport objasnio razlog zašto kapiten njegovog tima nije igrao u drugih 45 mintua. I, zabrinuo Partizanove navijače pred utakmice u finišu sezone.

"Sveta Marković se požalio na bol u kolenu, hteo je da nastavi, ali nisam hteo da rizikujem da se pogorša povreda. To je jedini razlog zašto je došlo do promene", objasnio je Duljaj.

Što se tiče same utakmice, Partizanov trener apostrofirao je da je jako teško igrati dvaput u kratkom periodu na stadionu Crvene zvezde.

"Zvezda je bila bolja za dva gola. Mi smo odlično ušli u utakmicu, imali šanse. U napad smo stavili brze igrače koji su stvarali probleme Crvenoj zvezdi, ali smo opet naivno primili golove. Posle smo morali da rizikujemo, da ubacimo što više igrača u napad, a to je njima ostavljalo prostore za kontre. Teško je igrati dva puta na stadionu Crvene zvezde u četiri dana, danas su bili bolji, a na nama je da vidimo kako da oporavimo ekipu jer nas čeka još teških utakmica. Crvena zvezda u svojim redovima ima dosta iskusnih igrača, a mi smo dobili mladog Baždara, Severinu, Markovića, Goha... Sve je to pozitivno, možda to nekome zvuči kao alibi, ali ovaj tim ima potencijal", zaključio je Duljaj.



tagovi

FK PartizanIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara