undefined
undefined

Dortmund pregažen u Lajpcigu pred PSŽ, Tuhela brinu dve nove povrede (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 17:40

Volfzburg može da slavi opstanak...

Uvertira na polufinale Lige šampiona užasna; RB Lajpcig na četvrtom mestu odmakao na ogromnih pet bodova prednosti, pa je sreća u današnjoj nesreći Borusije u Saksoniji što će iz Bundeslige od jeseni (gotovo izvesno) pet klubova u elitu, a Ajntraht je ispao iz konkurencije. U svemu je Red Bulov klub bio bolji osim u broju pasova i posedu lopte. Posebno u onim velikim prilikama. Na kraju zasluženih 4:1, uz posebnu brigu za Edina Terzića i njegove saradnike što je Lajpcigu suprotstavio maltene najjači sastav, ne štedeći nikoga za Pari Sen Žermen.

Ako nečim Milioneri mogu da budu zadovoljni to je onda pogodak Džejdona Sanča nakon mesec i po dana posta. Njegovo izdanje iz davnih vremena, to jeste iz prvog mandata u Dortmundu, biće neophodno Borusiji kako bi se nadmetala sa Parižanima za finale Lige šampiona.

Izabrane vesti

Njegov današnji pogodak podsetio je na ta vremena. Sjajno je Sančo zavrnuo sa ivice šesnaesterca i pogodio dalji ugao golmana Gulačija. Bio je to vodeći gol za goste...

Lajpcigu je za izjednačenje trebalo samo tri minuta i to je u dobroj meri usmerilo dalji tok utakmice. Prelepo je Ćavi Simons spoljnom ubacio za Loisa Opendu, ovaj ispratio trkom pas i lagano smestio loptu u mrežu za 1:1.

Od tog časa Borusija popušta, a Lajpcig dodaje gas. Beni Šeško za 2:1 u sudijskoj nadoknadi prvog dela, pa onda Mohamed Simakan na startu drugog poluvremena i Kristof Baumgartner u finišu za katastrofu Dortmunda.

Od važnijih igrača Terzić je odmorio samo Marcela Zabicera...

Bajern je uz nova dva gola Harija Kejna (drugi iz penala) dobio Ajntraht sa 2:1, međutim to je manje važno. Ono o čemu će najviše pričati posle utakmice biće povrede Konrada Lajmera i Matajasa de Lihta. Prvi je već nakon pola sata morao da izađe.

Na teže povređenog Komana, te rovite Upamekana, Sanea i Gnabrija, ovo je svakako najmanje trebalo Bavarcima pred dolazak Real Madrida u utorak. Pritom, Lajmer igra u veoma dobroj formi i namestio je prvi gol Kejnu.

Englez je tim pogotkom izjednačio svoj najbolji učinak iz sezone 2017/18, kada je takođe postigao 41 gol u svim takmičenjima, da bi narednim sa bele tačke postavio novi lični rekord.

Tuhel je na poluvremenu iz igre izvukao Matajsa de Lihta, kako se situacija ne bi pogoršala, a nešto kasnije povukao je i Kimiha, odnosno Mazrauija. Džamal Musijala nije konkurisao za sastav, međutim ne radi se o povredi, nego o poštedi.

De Liht je izlazeći sa stadiona kratko odgovorio na pitanje na novinara da li će biti spreman za Real:

"Nisam siguran, videćemo".

Pobedom u Frajburgu prelepim golovima Maksa Arnolda i Maksesa Lakroe (2:1) Volfzburg je verovatno obezbedio opstanak, u čemu mu je značajno pomogao Roland Šalai, koji će pre bombe francuskog štopera u 90. minutu promašiti penal. I to tako što se okliznuo pri šutu... Domaćin je više od pola sata igrao s igračem manje zbog isključenja Sildilije.

Augzburg se bori za ulazak u Evropu i zato bi poraz od Verdera (0:3) kod kuće mogao na kraju skupo da ga košta.

BUNDESLIGA – 31. KOLO

Petak

Bohum - Hofenhajm 3:2 (2:0)

/Šteger 34, 64 – Paslak 45+2 – Kramarić 73, 84/

Subota

Augzburg - Verder 0:3 (0:0)

/Šmid 52, Dukš 61pen, Deman 90/

Bajern - Ajntraht 2:1 (1:1)

/Kejn 9, 61pen - Ekitike 23/

Frajburg - Volfzburg 1:2 (1:0)

/Bornau 42ag - Arnold 82, Lakroa 90/

RB Lajpcig - Dortmund 4:1 (2:1)

/Openda 23, Šeško 45+2, Simakan 46, Baumgartner 80 - Sančo 20/

18.30: (1,75) Bajer Leverkuzen (3,60) Štutgart (4,90)

Nedelja

15.30: (2,30) Borusija Menhengladbah (3,45) Union Berlin (3,30)

17.30: (1,58) Majnc (4,00) Keln (5,90)

19.30: (3,60) Darmštat (3,60) Hajdenhajm (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara