Petrović, Marjanović, Mitrović i Šćepović (©Starsport)
Petrović, Marjanović, Mitrović i Šćepović (©Starsport)

Bivši asovi uz crno-bele: Marjanović „vidi“ Severinu, Šćepović veruje u napad Partizana

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.03.24. | 10:04

Nemanja Petrović se nada da će meč da reši Aranđel Stojković

Mnogo je igrača u Mozzart Bet Superligi koji su prošli kroz Partizan i Crvenu zvezdu, a koji danas nose dresove drugih klubova. Ali, ko se jednom „zarazi virusom“ koji vlada u taborima večitih rivala, ostaje njihov zauvek.

Saša Marjanović je danas vezista Napretka, a nekada je bio Partizana. Bio je deo generacije koja je poslednja unela šampionsku titulu u Humsku. Veruje iskusni as da crno-beli danas mogu do pobede.

Izabrane vesti

"U dosadašnjem delu sezone Partizan jeste ostavio bolji utisak, i kvalitetom igre, što je najvažnije, ali i rezultatski. Zvezda je imala slabiji početak i sada pokušava da nadomesti to. Kvalitet crveno-belih je pre svega u rosteru, imaju veliki broj kvalitetnih igrača, što će im pomoći da imaju manje problema u završnici sezone. Partizan timski izgleda odlično, oseća se njihovo jedinstvo i uvek neko u napadu iskoči i napravi razliku. Ako crno-beli zadrže tu timsku igru i budu hrabri kad imaju loptu, moći će da naprave mnogo problema Zvezdi i da rezultatski prođu dobro. Za njih je to, verovatno, sve osim poraza, mada verujem da Partizan može do pobede“, ocenjuje Marjanović.

Iznenadio je vezista Napretka sa izborom pojedinca koji bi mogao da reši derbi.

"Severina bi mogao da svoju odličnu sezonu potvrdi dobrom igrom i golom, možda i golovima“, poručio je Saša Marjanović.

MITROVIĆ: BIĆE 2:2

Nekadašnji defanzivac Partizana, a danas član kragujevačkog Radničkog Milan Mitrović, koji je bio maltene standardan član zadnje linije crno-belih u sezoni 2017/18, očekuje „kišu“ golova danas na „Marakani“.

„Obe ekipe imaju veliki broj kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima, posebno u ofanzivnom delu. Mislim da su obe ekipe trenutno u dobroj formi, što su uostalom i pokazale rezultatima na startu prolećnog dela prvenstva. Takođe, obe ekipe postižu dosta golova, pa samim tim očekujem sadržajnu i prilično efikasnu utakmicu. Prognoziram 2:2 na kraju“, poručio je Mitrović.

I istakao je napadača Partizana Saldanju, najboljeg strelca lige, kao čoveka koji bi mogao da bude prevaga danas.

Ako bih baš morao nekoga da izdvojim, to bi onda svakako bio Mateus Saldanja, koji igra u vrhunskoj formi tokom čitave sezone“, kaže štoper Kragujevčana.

ŠĆEPOVIĆ: PARTIZANOV NAPAD BOLJI

Samo jedan najveći srpski derbi odigrao je Marko Šćepović, ali dovoljno da se upiše u strelce. U sezoni 2011/12, dok je Partizan trasirao put ka petoj od šest uzastopnih titula prvaka države, jesenje vojevanje večitih u Ljutice Bogdana, 141. po redu, obeležili su promašen penal Evandra Gebela, te kazna sa potpisima Zvonimira Vukića i Šćepovića u završnici.

Uoči večitog derbija broj 172, Šćepović iz Novog Pazara procenjuje šanse beogradskih velikana:

"Nikad ne može pre derbija da se tvrdi ko će da pobedi. Odlučuju sitnice. Prošlost nas je naučila da je nebitna forma, ko kakvu ekipu ima i da li je neko u tom momentu jači ili ne. Ako se to ima u vidu, prednost ide Partizanu jer, po meni, u daleko je boljoj formi i ima veće šanse da iz derbija izađe kao pobednik. Povoljniji je trenutak za crno-bele, što mislim da će momci Igora Duljaja i da pokažu na terenu", priča Šćepović.

Bivši reprezentativac nada se drugom ovosezonskom trijumfu kluba njegove mladosti nad predstavnikom Srbije u grupnoj fazi Lige šampiona Evrope 2023/24.

"Ne bi bilo iznenađenje. Partizan igra lep i dopadljiv, napadački fudbal. To je i najveća prednost Partizana u ovom trenutku. Mislim da su ofanzivno dosta jači od Crvene zvezde. Partizanova igra i treba da se bazira na napadačkom fudbalu. Dobro su ukopmonovani i „upakovani“ prema napred. Znači, potrebno je da se ponašaju kao i do sada, da nikako ne razmišljaju o nekom nerešenom rezultatu već da bude pristup na gol više. Moraju da izađu sa pobedničkim mentalitetom i onda će imati dobre šanse. Zvezdina prednost, gledajući njihov stil, mogli bi da budu brzi kontranapadi i polukontre. Opasniji su i iz prekida".

Partizan bi remijem sačuvao čelo tabele, a pobedom pobegao rivalu za četiri koraka.

"Ovaj derbi neće da odluči šampiona, ko god da pobedi i kakav god da bude rezultat. Ima još mnogo do kraja i još jedan okršaj večitih rivala u plej-ofu. Ako Partizan pobedi i ode na plus četiri, značiće to momcima iz Humske na psihološkom planu, ali ništa neće biti rešeno", zaključak je Marka Šćepovića.

PETROVIĆ: NEKA REŠI ARANĐEL

Levi bek TSC-a Nemanja Petrović bio je šampion sa Partizanom, ponikao je u klubu iz Humske, te je prirodno što će biti danas na strani crno-belih.

„Naravno, voleo bih da Partizan pobedi, a da iks faktor bude moj bivši saigrač Aranđel Stojković. Smatram da su crno-beli u boljem momentu i da uz podršku kakvu imaju na gostovanjima mogu da dođu do pobede“, poručuje defanzivac Topolčana.


tagovi

FK Crvena zvezdaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara