NAJAVA DANA (nedelja, 5. maj): Ajndhoven čeka titulu i Ilićev derbi protiv Zvezdine braće

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 08:01

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

LIVERPUL – TOTENHEM, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Jedan od derbija kola, mada je pitanje ima li Liverpul osnova da se i dalje nada tituli. A i Totenhem da se nada Ligi šampiona kad je Aston Vila sedam bodova ispred. No, prestiž je u pitanju, a Totenhemov ugled je uzdrman vezanim porazima od Njukasla, Arsenala i Čelsija. Na Enfildu pride nije slavio od 2011.

ROMA – JUVENTUS, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Četiri kola do kraja, nadaju se i Roma i Juventus da će od jeseni zajedno u Ligu šampiona, jer Italijani će imati pet predstavnika. Ali, Vučica nije još sigurna, jer preti Atalanta. Sudari ova dva tima ne obećavaju mnogo golova, pet od poslednjih šest završena donela su nam jedan do dva pogotka. Uostalom, samo na utakmicama Torina ove sezone pada manje golova nego na mečevima Juventusa.

ČELSI – VEST HEM, 15.00

(Fudbal, Engleska 1)

Kad se bude podvlačila crta jasno je da Čelsijeva sezona biti okarakterisana kao neuspešna, ali pobeda u okršju sa ljutim gradskim rivalom barem bi malo popravila raspoloženje na Stamford Bridžu na kome je Vest Hem stradao na poslednja tri sudara. Ove sezone i jedni i drugi igraju efikasno, ali njihovi sudari inače nisu previše efikasni.

BRAJTON – ASTON VILA, 15.00

(Fudbal, Engleska 1)

Roberta De Zerbija smo već dovoljno slavili, sad je red na Unaja Emerija. Jednom nogom je u Ligi šampiona, tu bi mu prvilegiju garantoala tri boda iz poslednja tri kola. A Brajton je u poslednjih šest osvojio samo dva boda, mada je imao neugodan kalendar i sudare sa Liverpulom, Arsenalom, Sitijem... Inače mu Vila ne leži, nije je savladao iz poslednjih šest pokušaja.

AJNTRAHT FRANKFURT - BAJER LEVERKUZEN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Leverkuzen je već šampion Nemačke, ali želi da pehar proslavi sezonom bez poraza. S druge strane, čeka ga i finale Kupa, pa revanš polufinala Lige Evrope sa Romom, ali deluje impresivno. Ajntraht je odavno izgubio trku sa Borusijom Dortmund mada u Bundesligi na svom terenu nije izgubio od novembra.

UNION BERLIN – BOHUM, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

I dalje smo u Nemačkoj, samo na drugom kraju tabeli, u borbi za opstanak. Ovo je ključan duel, jer Union i Bohum su prvi iznad crte, a Majnc je samo dva stepenika ispod, pride u velikom zaletu. U Berlinu, Union je dobio devet od 12 sudara sa današnjim rivalom, izgubio samo dva i to bi moglo da ga ohrabri.

KLIVLEND – ORLANDO, 19.00

(Košarka, NBA)

Narativ dosadašnje serije bio je da domaćin nosi pobedu, a da li će tako biti i u jedinoj majstorici ovogodišnje prve faze plej-ofa? Klivlend je pokazao nadmoć na svom terenu, Orlando je znao da uzvrati pred svojim navijačima, mada je slavio i u poslednjem ligaškom okršaju ovih timova kao gost. S tim da je sada u aktivnoj seriji od sedam poraza na strani.

OSASUNA – BETIS, 14.00

(Fudbal, Španija 1)

Betis se gura u Evropu, Osasunin jedini zadatak je da iz čistog zadovoljstva pokuša da ga saplete. Mada u poslednje vreme ne izgleda dobro, ima pet poraza u poslednjih šest mečeva Primere i na tih pet samo tri postignuta gola.

NIŽNJI NOVGOROD – SPARTAK MOSVA, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Debi Saše Ilića u novom klubu, mada još nismo sigurni da će on zaista i sedeti na klupi baš protiv Spartaka, bratskog kluba Crvene zvezde. No dobro, Ilića su poštovali i navijači večitog rivala i tu neće biti problema. Problem je što je Nižnji vezao šest poraza u ligi i u tom periodu primio čak 21 gol. Jasno je da je Spartak mnogo jači tim.

PSV – SPARTA, 12.15

(Fudbal, Holandija 1)

Fajenord u večernjem terminu čeka Zvole, ali možda taj bude lišen rezultatskog značaja. Jer ako PSV prema očekivanjima savlada Spartu obezbediće titulu prvaka Holandije, svoju prvu od 2018. godine. A iako Sparta igra vrlo dobro, na poslednjih osam mečeva sa PSV-om samo jednom je izbegla poraz.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara