Marušić, Kaisedo i Pereira (© Reuters)
Marušić, Kaisedo i Pereira (© Reuters)

Adam kao Sergej: Marušić kiflom nahranio gladni Lacio i srušio Atalantu posle dva meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 17:09

Rimljani ubedljivi u Bergamu

 Osveta. Izbacila je Atalanta Lacija iz Kupa Italije, razljutila Rimljane do te mere da su u prvenstvenom okršaju uzvratili udarac i ubedljivim trijumfu u gostimna prestigli Deu na tabeli. Tim Simonea Inzagija slavio je 3:1, naneo ekipi iz Bergama prvi poraz posle dva meseca i petim uzastopnim slavljem u trci za bodove nagovestio spremnost da se bori za još jedan plasman u Ligu šampiona.

Nebeskoplave je ka prvoj ligaškoj pobedi u Bergamu posle četiri i po godine poveo Adam Marušić. Srbin je minuloj rundi, protiv Sasuola, namestio pobednički gol Čiru Imobileu, da bi u nedeljnom susretu 20. kola Serije A sam uzeo stvari u svoje ruke i načeo rivala. Uradio je to na efektan način, podsetivši na sunarodnika Sergeja Milinkovića Savića, dokazanog u udarcima sa distance. Zna i 28-godišnji Beograđanin zna da nanišani. I pogodi. Ovoga puta „kifla“ posle samo dva minuta i šest sekundi, za najbrži gol Lacija još od februara 2020. kad je protiv Đenove takođe pogodio Marušić.

Izabrane vesti

Vođstvo je omogućilo gostima da igraju komotnije, imali su šanse Sergej Milinković Savić i Čiro Imobile, što svedoči koliko su bili gladni revanša, ali je prednost gostiju duplirao Hoakin Korea. Posle ispucavanja golmana Rejne, Imobile je glavom lansirao Argentinca, koji je bio neumoljiv. Sve što je Dea uradila jeste počasni pogodak u režiji rezervista: Luis Murijel se efektno okrenuo i pogodio stativu, na odbitak natrčao Mario Pašalić, ali je spretnost Hrvata bila nedovoljna za remi. Džoker Lacija, Vedad Muriđi postavio je konačan rezultat i poravnao tim sa Olimpika sa gradskim rivalom Romom.

Atalanti je ovo bio prvi poraz još od 28. novembra i meča sa Veronom. Otad je prošlo 14 utakmica i desio se – Lacio.

Baš kao što se Đenovi desio Matija Destro. Pomalo zaboravljeni italijanski špic sa dva gola je vodio Grifone do pobede u Krotoneu. Ako se računa učinak od polovine decembra, Destro je najefikasniji fudbaler Serije A, za mesec i po dana bio precizan je bio osam puta. Ovo je timu Davidea Balardinija bila treća uzastopna utakmica bez primljenog gola, čemu je i te kako doprineo Ivan Radovanović, prekomandovan na poziciju štopera. Još jedan Srbin, Vladimir Golemić proveo je 90 minuta na terenu u dresu Krotonea, dok Miloš Vulić nije ulazio.

Bio je Kaljari na dobrom putu da pobedi prvi put posle 12 utakmica, vodio je golom Žoao Pedra protiv Sasuola, da bi remi ekipi Filipa Đuričića (zamenjen u 78. minutu) doneo rezervira Boga, u dubokoj nadoknadi vremena.

SERIJA A – 20. KOLO

Petak

Torino - Fiorentina 1:1 (0:0)

/Beloti 88 - Riberi 69/

Subota

Bolonja - Milan 1:2 (0:1)

/Poli 81 - Rebić 26, Kesi 55/

Sampdorija - Juventus 0:2 (0:1)

/Kjeza 20, Ramzi 90+1/

Inter - Benevento 4:0 (1:0)

/Importa 7ag, Martinez 57, Lukaku 67, 78/

Nedelja

Specija - Udineze 0:1 (0:0)

/De Paul 52 pen/

Atalanta – Lacio 1:3 (0:1)

/Pašalić 79 - Marušić 3, Korea 51, Muriđi 83/

Kaljari – Sasuolo 1:1 (0:0)

/Žoao Pedro 75 – Boga 90+4/

Krotone – Đenova 0:3 (0:2)

/Destro 24, 51, Čibora 29/

18.00: (1,38) Napoli (4,70) Parma (8,50)

20.45: (1,75) Roma (3,60) Verona (4.90)

***kvote su podložne promenama




tagovi

LacioAdam Marušić

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara