"Pomirenja nema: Karadžić i Terzić"
"Pomirenja nema: Karadžić i Terzić"

Zvezda: Karadžić ne može da bude počasni predsednik FSS!

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.16. | 07:56

"On odlazi sa svoje funkcije kao jedan od najneuspešnijih predsednika u istoriji našeg fudbala", poručuju crveno-beli

Pomirenja nema: Karadžić i Terzić

Fudbalski savez Srbije će sutra verovatno dobiti novog predsednika Slavišu Kokezu, koji će posle osam godina na toj funkciji zameniti Tomislava Karadžića.

Izabrane vesti

Naravno, Karadžić neće tek tako da napusti pozicije u FSS, u Staroj Pazovi žele da ga imenuju za počasnog predsednika, ali se ta ideja ne dopada čelnicima Crvene zvezde koji se protive. Zato su se sa Marakane večeras obratili javnosti saopštenjem u kojem poručuju da su protiv ove inicijative.
“FK Crvena Zvezda sa zadovoljstvom dočekuje izbornu skupštinu FSS gde će dati punu podršku novom rukovodstvu i predsedniku Slaviši Kokezi, sa iskrenom željom da srpski fudbal konačno krene putem oporavka. Želimo dobru saradnju sa novim rukovodstvom FSS-a kao i sa svim ostalim sportskim organima i fudbalskim klubovima. Kao najuspešniji klub na ovim prostorima, želimo da učestvujemo u radu Saveza i preuzmemo punu odgovornost za razvoj fudbala u Srbiji. Smatramo da je došlo vreme da pružimo ruku prijateljstva i saradnje jedni drugima. Crvena zvezda će biti iskrena i principijelna u tom odnosu”, kažu crveno-beli. 

Ipak, kada je reč o konkretnom imenovanju Karadžića za počasnog predsednika FSS-a, u Zvezdi se oštro protive.
“Ne možemo da prihvatimo predlog za izbor Tomislava Karadžića za počasnog predsednika FSS-a. Za počasnog predsednika se moze birati ličnost koja je svojim uspešnim radom pronela slavu organizacije kojom rukovodi. Tomislav Karadžić to sigurno nije. On odlazi sa svoje funkcije kao jedan od najneuspešnijih predsednika u istoriji našeg fudbala. FK Crvena zvezda je godinama vodio demokratsku borbu protiv Tomislava Karadžića i želimo do kraja ostati principijelni. Predstavnik Crvene zvezde neće učestvovati u delu sednice kada se bude glasalo o počasnom predsedniku. Naravno, ni na koji način ne želimo da utičemo na sutrašnju odluku ostalih delegata, neka svako glasa po savesti. Ne želimo nove podele, fudbalskoj Srbiji je potreban mir i jedinstvo. Nadamo se da će fudbalu u Srbiji konačno krenuti na bolje”, zaključuju u Crvenoj zvezdi.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tomislav KaradžićSuperligaSrbijaSlaviša KokezapredsednikFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara