"Radenko Pilčević"
"Radenko Pilčević"

Nije mađarska košarka toliko loša

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.07.14. | 16:03

Maksimum od tri stranca prednost daje timovima sa kvalitetnim domaćim igračima, kaže Radenko Pilčević posle epizode u Solnoku

Radenko PilčevićSezonu je započeo u Crnokosi iz Kosjerića gde je bio najbolji igrač. Potom je prešao u kragujevački Radnički, ali nije dobio pravu priliku od Mute Nikolića. Zatim je Radenko Pilčević otišao u mađarski Solnok u kome je završio takmičarsku godinu.
"U Kosjeriću sam igrao na otvoren ugovor, startovao sam dobro i odlične partije su se nizale. Zahvalan sam svim ljudima iz Crnokose, treneru Blagoju Iviću i kondicionom Milordu Buliću", kaže Pilčević za MOZZART pre no što se osvrnuo na epizodu u Kragujevcu.
"Startovao sam utakmicom protiv Cibone u ABA ligi, odigrao sam dobro, ali me kasnije nije bilo u igri. Očekivao sam znatno veću minutažu, naravno Malina Marinović je bio prvi plej, a ja sam se nadao da ću biti njegova prva zamena. Nije bilo tako, trener je imao drugu viziju".

Došlo je do prekida saradnje i ubrzo je parafiran novi ugovor sa mađarskim Solnokom.
"O mađarkom timu sam čuo samo lepe stvari, da su dobro organizovani, da se lepo trenira i da su ljudi više nego korektni. Igrali smo na tri fronta, plasirali smo se na fajnal for Evročelendža koji je održan u Italiji. Malo je falilo da prođemo u finale".

Izabrane vesti

O utiscima iz mađarske košarke Pilčević kaže.
"Jedan od dobro organizovanih timova je Pakš sa trenerom koji se sa Albakomom okitio titulom. Tu su još Šopron, Kapošvar, Albakom… Inače, svaki tim može da angažuje trojicu stranaca tako da ekipa koja ima najbolje mađarske igrače konkuriše za vrh tabele"..

I poseta je na zavidnom nivou.
"Nas je uvek pratila publika koja je punila dvorane, kako kod kuće, tako i na strani".

Pilčević kaže da bi rado ostao u Solnoku koji će igrati Jadransku ligu i Evro Kup.
"Imaju Amerikanca na pleju koji je parafirao ugovor na dve godine. Tu su još Stefan Sinovec i Strahinja Milošević koji će dobiti njihove papire. Dakle ima jedno slobodno mesto".

Piše: Đurđe Mečanin.


tagovi

SolnokRadenko PilčevićJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara