NHL: Harikensi na korak do konferencijskog finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.19. | 09:46

Tim iz Severne Karoline može već večeras da završi posao protiv Ajlandersa i plasira se u polufinale Stenli kup plej-ofa. Dalas Starsi ruše Sent Luis za vođstvo u seriji

Sinoć su u Stenli kup plej-ofu odigrane dve utakmice, naravno obe u okviru četvrtfinala istog i nakon njih su obe serije došle do 2:2.

Drugu pobedu u četiri odmeravanja sa Kolumbusom zabeležio je Boston i to rezultatom 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) na gostovanju. Golove za Brunise postigli su Dejvid Pastrnak, Šon Kuralj i dva puta Patris Beržeron. Precizan za Blu džeketse bio je samo Rus Artemi Panarin. Naredni susert ova dva tima igra se 5. maja u Bostonu.

Izabrane vesti

Kolorado je bio još ubedljiviji u pobedi bez primljenog gola protiv San Hozea rezultatom 3:0, a precizni za Avelažne, na čijem golu je nesavladiv bio Nemac Filip Grubauer (prvi plej-of "šat-aut" u karijeri) sa 32 odbrane, bili su Nejtan Mekinon, Kolin Vilson i Erik Džonson. Naredni meč je takođe 5. maja i to u Pepsi areni u kojoj i Denver Nagetsi našeg Nikole Jokića krče put, ali kroz NBA doigravanje.

Večeras su na programu takođe dva susreta. Od jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu sastaju se Karolina i Njujork Ajlandesi. Harikensi vode sa 3:0 i može se sa velikom sigurnošću očekivati da večeras pred svojom publikom završe posao, plasiraju se u polufinale Stenli kup plej-ofa, to jest u finale Istočne konferencije i "proguraju" kvotu 2,15 koliko MOZZART nudi za njihov trijumf.

U drugom meču večeri snage odmeravaju Sent Luis i Dalas koji su trenutno u egalu pošto je 2:2 u mečevima. Rivali iz divizije Central su prilično izjednačeni, što se videlo i tokom "regularnog" dela sezone koji su završili na 45, odnosno 43 pobede. Istina, tokom sezone Starsi su se bolje snašli te su u četiri meča tri puta trijumfovali, od čega dva puta na gostovanjima! A to nam govori da bi večeras mogao da "pukne led" u Enterprajz centru po drugi put u ovoj seriji, kao što se dogodilo u drugom meču na terenu Bluzera. Kako stvari stoje, osim čiste dvojke, koji MOZZART plaća 2,90, valjalo bi razmisliti i o kombinazziji 2&0-4 sa izuzetnom kvotom 6,00.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

hokej na leduKarolina HarikansDalas StarsNHLStenli kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara