Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizana

Iz neutralnog ugla – Tomislav Karadžić: Partizan ima kvalitetne igrače, ali nema dobru atmosferu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.10.18. | 10:32

Nekadašnji predsednik crno-belih o selekciji tima, Mirkoviću, upravi, Saši Iliću...

Partizan u lošem nizu. Od pet rivala iz prošlosezonskog plej-ofa Superlige dobio je samo jednog (Voždovca), preostala četiri nije. Nije ni izgubio, međutim, tek sedam mogućih 15 bodova iz okršaja sa timovima iz gornjeg doma lanjske tabele ne sviđaju se Grobarima.

U Humskoj 1, pak, to nije dovoljan razlog da zazvoni alarm. Štaviše, ni nekadašnji predsednik crno-belih Tomislav Karadžić smatra da situacija nije dramatična, iako bi se s njim teško navijači saglasili.
Može gore, a može i bolje. Uvek može gore“, šaljivo će popularni Tole u razgovoru za Kurir posle pitanja kako mu se čini današnji Partizan, posle čega nastavlja u ozbiljnijem tonu. „Biće to bolje. Trenutak je takav. Dešava se to u fudbalu. I dalje verujem da Partizanove šanse nisu male. I dalje mogu da se bore za vrh tabele. Iskreno se nadam da će to tako biti“.

Izabrane vesti

Tomislav Karadžić

Na početku sezone čelnici kluba su označili povratak titule kao prioritetni zadatak. To su i ponovili posle eliminacije od Bešiktaša, kad je postalo jasno da nema evropske jeseni, međutim, na minus 11, posle samo 13 prvenstvenih kola, ambicije o šampionskoj kruni deluju nerealne.
„Važno je da Partizan dobro igra. Ako ne može da osvoji titulu, da barem uzme Kup. Da se pripremi za evropska takmičenja i sledeću sezonu. To bi trebalo da bude prioritet“.

Kad je reč o kadru kojim raspolaže Zoran Mirković opšti je utisak da nije na nivo nekih pređašnjih generacija Partizana. Čak daleko ispod kvaliteta šampionskog tima iz, na primer, sezone 2007/2008 u kojoj je baš Karadžić u funkcionerksoj ulozi predvodio klub.
„Ne bih mogao to da kažem. Gledao sam derbi i video te iste momke koji su tu utakmicu sjajno odigrali. Reč je o istim igračima. Zašto ih osuđivati i pričati da tu nema kvaliteta. Mislim da Partizan sad ima dobrih igrača. Ne mogu da poverujem u priču da je urađena loša selekcija i da nema kvaliteta. Uvek su postojali neka atmosfera i neki ambijent. Zašto to sada nije tako, ne znam. U svakom slučaju, reč je o dobrim igračima i dobrim momcima. Samo bi trebalo biti strpljiv“.

Uz ocenu da su Zoran Mirković kao šef sturke i Gordan Petrić kao njegov prvi pomoćnik „dobra rešenja“, a da upravi ništa ne zamera, uz konstataciju „dugo sam u fudbalu i nikad nisam bio kritičar postojećeg stanja“, počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije bolje dane u Humskoj 1 vidi u trenutku kad iz kopački Saša Ilić uskoči u funkcionersku ulogu.
Kako vidim, on je još u igračkom pogonu. Mogu slobodno da kažem - budućnost će pripadati Saletu“, dodao je Karadžić za Kurir.

FOTO: Star sport


tagovi

Tomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara