""
""

Drugi put za sedam dana Matuidi je žrtva: Jurio sudiju, smirivali ga Dibala i Benatija (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.01.18. | 11:00

„Mrze me slabi ljudi, neće ovo proći bez reakcije“, kaže vezista Juventusa koga su navijači opet vređali rasističkim povicima

Italijani su „uzeli na zub“ Bleza Matuidija. Francuski vezista je drugi put u razmaku od samo sedam dana bio žrtva rasističkog napada. Posle gostovanja u Veroni, gde su ga oponašanjem majmunskih krika vređale tamošnje pristalice, zbog čega je kljub kažnjen 20.000 evra, prvotimac Juventusa našao se u centru skandala i na Sardiniji.

U subotu veče, malo pre kraja prvog poluvremena utakmice koju je tim Masimilijana Alegrija na kraju dobio (1:0) sa severne tribine ponovo su se čuli neprikladni povici upućeni Matuidiju.

Izabrane vesti

Čuli su ih svi na, čak je i nekadašnji fudbaler Pari Sen Žermena jurio sudiju da mu objasni šta se dešava, ali Đampaolo Kalvareze nije reagovao, pa su Bleza smirivali Paulo Dibala i Mehdi Benatija.
„Pretrpeo sam rasističke uvrede tokom meča u Kaljariju. Slabići pokušavaju da me zastraše mržnjom. A ja ne mrzim nikog i mogu samo da žalim ljde koji daju loš primer drugima. Fudbal je način da širimo jednakost među ljudima, strast i insipiraciju i zato ga i igram. Mir“, napisao je na društvenim mrežama Blez Matuidi, uz poruku čelnicima Juventusa da „ovo ne sme proći bez reakcije“.

Rasizam je samo jedan u nizu problema s kojima se suočava italijanski fudbal. Pre nekoliko godina žrtve uvreda sa tribina bili su Mario Baloteli i Kevin Prins Boateng, a lane i Suli Muntari baš na gostovanju Kaljariju, u dresu Peskare.

Čudan neki narod na Sardniji.

(FOTO: Action images)


tagovi

Blez MatuidiEvropaItalijaJuventusKaljarirasizamSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara