©Reuters
©Reuters

Sinerov trener: Janik nikad ne bi uradio ništa namerno, ne očekujemo nikakvu kaznu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.24. | 10:13

"Istina je izašla na videlo, nije bio kriv ni nemaran, nadam se da ovo moći da prevaziđe, igra i napreduje", kaže Daren Kejhil

Teniski svet je u najmanju ruku bio šokiran informacijom da je Janik Siner bio dva puta pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol tokom turnira u Indijan Velsu, ali podjednako i zbog toga da je Italijan i prvi reket sveta pomilovan od strane Medijske terniske agencije za integritet.

Kao što ste već mogli da pročitate, prilikom oba testiranja pomenuti metabolit pronađen je u malim količinama, ali je zbog toga oba puta momentalno privremeno suspendovan, sa pravom na žalbu. Uzimajući u obzir da je žalba oba puta uvažena, on je mogao da nastavi da se neometano takmiči na turnirima.

Izabrane vesti

Sinerovo objašnjenje je glasilo da je njegov fizioterapeut koristio sprej koji u sebi sadrži pomenuti klostebol, kako bi sebi namazao posekotinu na prstu, a da je onda tom rukom davao redovan tretman Sineru i tako mu praktično preneo malčice nedozvoljene supstance.

Lavinu burnih reakcija pokrenuo je temperamentni Nik Kirjos, koji je situaciju nazvao smešnom i poručio da je Italijan trebalo da dobije dve godine suspenzije. Mnogi su podržali slične poteze, a nakon svega je reagovao i Janikov trener, Daren Kejhil, koji je stao u zaštitu svog igrača.

"Janik nikada ne bi uradio ništa namerno. To je bila nesrećna situacija. Istina je izašla na videlo, nije bio kriv ni nemaran, nadam se da ovo moći da prevaziđe, igra i napreduje", rekao je Kejhil.

Sinerov trener priznao je da je došlo do promena kod igrača nakon korišćenja spreja.

"Došlo je do velike promene u njegovom fizičkom stanju entuzijazmu tokom boravka na terenu, ali to ga je iscrpilo fizički i psihički, dobio je upalu krajnika i propustio je Olimpijadu. Ne očekujemo nikakvu kaznu, zahvalni smo što nema sankcija", zaključio je Kejhil.


tagovi

Janik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara