Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Siner: Novak će igrati na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 10:52

"Njegov cilj je da se vrati na teren što je brže moguće", naglašava novi prvi reket sveta

Povreda pa potom i operacija meniskusa uvela je mnogo nedoumica oko nastupa Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu. Iako je šira teniska javnost već neko vreme stava da su šanse za tako nešto praktično nepostojeće, novi broj jedan, Janik Siner je drastično drugačijeg stava.

"Očekujem da Đoković igra na Vimbldonu. Njegov cilj je da se vrati na teren što je brže moguće i to će uspeti da ostvari već u Londonu. Bio bi veliki gubitak kada ne bi igrao tamo", jasan je mladi Italijan.

Izabrane vesti

Osvrnuo se Siner i na činjenicu što je zaseo na prvo mesto ATP liste, iako je doživeo eliminaciju u polufinalu Rolan Garosa.

"Bio je sjajan momenat kada sam shvatio da sam postao broj jedan, ali sam tužan što se nisam plasirao u finale. Čak mi je taj osećaj tuge što sam finale morao da gledam na televizoru. Utešio sam se kada sam se setio da ću za mesec dana na istom mestu biti Olimpijske igre. Najbolji način da izbrišem ovu gorčinu biće da osvojim zlatnu medalju."

Sledeći cilj biće da se održi na liderskom mestu što je duže moguće. Zadatak koji će biti izazovniji nego sam dolazak na isto.

"Želim da vidim koliko mogu da budem na vrhu, da vidim u kojim segmentima mogu da se popravim, da vidim kako ću igrati na travi, jer sam prošle godine prošao kroz probleme. Kada se popneš na jednu planinu, pojavi se sledeća na horizontu. Zato treba ići korak po korak. Moji protivnici više neće imati šta da izgube protiv mene, dok ću ja imati sve da izgubim. To je emotivan deo statusa prvog na svetu i to mi se dopada. Moraću još više da radim kako bih imao nova rešenja na terenu i to će biti moj sledeći korak. Želim da postanem nepredvidljiv u igri", zaključio je Siner.


tagovi

Janik SinerNovak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara