Novak Đoković i Fransisko Serundolo (©Reuters)
Novak Đoković i Fransisko Serundolo (©Reuters)

Serundolovo priznanje: Novak najteži protivnik, zgromi vas ako ne udarite lopticu dobro

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 11:30

“Nije bitno što je zvao fizija ili bilo šta drugo. Nije me to mnogo omelo, sve je to tenis”, kaže Argentinac

Ukazivana je pomoć Novaku Đokoviću, jer je osećao intenzovan bol u kolenu. Raskrvario je lakat, izgulio se dok se bacao za lopticama. Više puta bio je priteran uza zid, međutim, uspeo je da se izvuče i prođe u četvrtfinale Rolan Garosa. Zbog svega toga Fransisko Serundolo mu skida kapu.

Dva puta uzastopce je srpski as preokrenuo. Prvo protiv Lorenca Muzetija, zatim i Fransiska Serundola. Dobio je dva meča u pet setova. Posledice su tu, povreda ga prati i pitanje je da li će moći da izađe na megdan Kasperu Rudu i bori se za četvrtfinale. Doneće konačnu odluku pred meč.

Izabrane vesti

Fransisko Serundolo nema dilemu – igrao je proitiv najzahtevnijeg protivnika. I bio nadomak prolaza. Ali, i kada se čini da je Novak Đoković u bezizlaznoj situaciji, pronađe način da se vrati.

“On je najteži momak protiv kojeg sam ikada igrao tenis. U prvom sam samo pokušavao da pronađem način kako da osvojim poen, kako da igram protiv njega, jer sam se osećao jako neprijatno na terenu. Posle toga sam zaigrao bolje”, rekao je Fransisko Serundolo i nastavio:

“Bila je to sjajna borba. On uvek nađe način da se vrati i da zaigra najbolji tenis u najtežim momentima i na kraju svakog meča. Tako da, tako je - kako je. Dao sam sve od sebe. Bio sam tako blizu, ali nisam mogao da pobedim. Pokazao je još jednom zašto je najbolji”.

Najveći svih vremena terao je Argentinca da izvuče najbolje udarce, no i to nije bilo dovoljno da bi trijumfovao.

“Igra tako duboke lopte. Kreće se tako dobro po celom terenu na svaki udarac. Samo sam u nekoliko poena bio u napadu i diktirao ritam. Zato je on tako težak rival. Ako ne, stavi vas u defanzivnu poziciju ili u neku drugu koja nije prijatna i morao sam da tražim svoje najbolje udarce. To je verovatno razlog. Ako ne udarite lopticu dobro, on vas zgromi. Stvarno ima jake udarce”.

Novaka Đokovića mučilo je koleno, ulazio je fizioterapeut na teren da mu ukaže pomoć. Mnogi bi tražili opravdanje, ne i Fransisko Serundolo.

“Ne, nisam u poziciji da kažem šta je bilo u pitanju. Ne znam šta je imao, da li jeste ili nije... Nije me to mnogo omelo. Imao je neke padove, ali ne znam kakva je povreda bila, ali sve je to tenis. Morao sam da budem fokusiran na svoju igru i na to što radim. Nije bitno to što je on zvao fizija ili bilo šta drugo. Svaki igrač ima povrede ili bolove tokom meča. Samo treba da obratite pažnju na sebe i date sve od sebe”, završio je Argentinac.



tagovi

Novak ĐokovićFransisko SerundoloATPRolan GarosRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara