Janik Siner (©AFP)
Janik Siner (©AFP)

Recept za šampionski uspeh: Siner doveo bivšeg Novakovog bliskog saradnika

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 01:48

Možda će još jednog

Osvajanjem US Opena pre nekoliko dana Janik Siner potvrdio je da je bez premca najbolji svetski teniser u 2024. godini. Na sve to, ipak, ljagu baca skandal u koji je umešan zbog potvrđene upotrebe anabolitičkog steroida klostebola, ali on za to ne haje previše i ređa titule kao na traci.

Siner je definitivno neko ko će u Karlosa Alkarasa i Holgera Runea da obeleži narednu deceniju svetskog tenisa, a da bi u tome uspeo, planira da delimično iskopira šampionski recept Novaka Đokovića.

Izabrane vesti

18.00: (1,22) J. Ostapenko - M. Stakušić (3,80)

Kako javlja Gazeta delo Sport, najbolji teniser sveta dogovorio je saradnju sa nekadašnjim bliskim Novakovim saradnikom Markom Panikijem. U pitanju je stručnjak sa kojim je Srbin radio od 2017. godine pa sve donedavno i neko ko najboljeg u istoriji zna u dušu.

Saradnja sa Panikijem još nije ozvaničena, ali bi trebalo i to da se desi uskoro. Siner bi uz Panikija mogao da angažuje još jednog bivšeg člana Đokovićevog stručnog štaba. Radi se o fizioterapeutu Klaudio Cimalja koji je takođe bio važan deo Novakovog tima.

Podsetimo, Janik Siner je pred US Open raskinuo saradnju sa trenerima Naldijem i Umbertom Ferarom. Paniki će da ih zameni, a italijanski mediji ističu da je ovo važna odluka za Sinera, koji želi da dodatno podigne nivo svog kvaliteta i postane apsolutni broj jedan u belom sportu narednih godina.

Italijan je u 2024. godini osvojio šest trofeja.


tagovi

Janik SinerMarko Paniki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara