Đoković posle pet dana izašao iz sobe u hotelskom pritvoru
Đoković posle pet dana izašao iz sobe u hotelskom pritvoru

Đoković posle pet dana izašao iz sobe u hotelskom pritvoru

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 06:27

Bar dok se ne završi saslušanje

Ceo svet gleda prenos sednice Federalnog suda, pa i glavni akter u celoj priči Novak Đoković. I to ne iz svoje sobe u hotelskom pritvoru, već sa nepoznate lokacije na kojoj će ceo proces pratiti u prisustvu advokata.

Đokovića je iz hotela Park odvezao beli kombi i mada se Novakovo lice nije videlo zbog zatamnjenih stakla, lokalni mediji ne ostavljaju dilemu i tvrde da je baš prvi reket sveta bio unutra. S tim da ni oni ne znaju gde ga je kombi odvezao.

Izabrane vesti

Sve se to desilo oko pet ujutru po srednjoevropskom vremenu, u prisustvu brojnih medijskih ekipa željnih dobre fotografija, policije koja je održavala red, pa i Novakovih navijača, što ljubitelja tenisa, što zakletih antivaksera koji su u Đokoviću pronašli svog heroja, mada se on sam trudio da izbegne ulogu zastupnika bilo koje grupacije.

*** Posle konferencije porodice Đoković i Novakove poruke putem društvenih mreža cilj je ostanak u Melburnu i takmičenje na Australijan Openu! Opširnije OVDE. ***

Kako bilo, Đoković je po svemu sudeći izašao iz sada ozloglašenog hotela posle pet dana koje je proveo u njemu, isprva bez telefona, čak i garderobe izuzev one koju je imao na sebi kada su ga granične vlasti Australije privele na aerodromu u Melburnu. Danas je ipak sudija Entoni Keli na suđenju naložio graničnim vlastima da Đokoviću dozvole da napusti imigracioni centar u Karltonu kako bi saslušanje mogao da prati sa druge lokacije. Ako se konačna odluka danas i ne donese Đoković će biti prinuđen da se vrati u hotel.

Početak procesa je inače i obeležila jedna Kelijeva rečenica. Naime, sudija se posle izlaganja Đokovićeve odbrane u jednom trenutku javno zapitao: “U ovom trenutku me zanima šta je to još ovaj čovek mogao da uradi?“. Mislio je naravno na Novakovu dokumentaciju u kojoj je tražio lekarsko izuzeće za dolazak, koju su mu inače odobrile i dve nezavisne australijske komisije.

U nastavku suđenja zastupnici države će pokušati da dokažu da je Đoković ipak mogao nešto više...

Tekstualni prenos suđenja pratite OVDE.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan openAustralijen open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara