Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković: Neću dozvoliti da me provociraju, ponižavaju i omalovažavaju

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 09:53

„Kada se suprotstavim, spuste glavu. Svako je hrabar kada nije pažnja na njemu“, kaže srpski as

Zemlje i turniri se menjaju, incidenti ponavljaju. Često je Novak Đoković trn u oku pojedinim navijačima, prelazili su granice pristojnosti u prošlosti, a jedan ju je prešao i juče.

Novak Đoković je posle četiri seta borbe eliminisao Džejkoba Firnilija, a nakon što je Britanac osvojio treći set i vratio se u igru, srpski as je tražio da se jedan navijač izbaci sa Centralnog terena Vimbldona. Do toga nije došlo, ostao je na tribinama, a po završetku meča mu je najveći svih vremena prišao.

Izabrane vesti

Pokušao je Novak Đoković da stupi u kontakt sa navijačem, da razmeni nekoliko reči, međutim, nije želeo ni da ga pogleda.

„Nije hteo da me pogleda kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Meni se gotovo svaki meč dešavaju situacije koje su nepoželjne. U 95 odsto slučajeva tolerišem“, prokomentarisao je Novak Đoković spornu situaciju i nastavio:

„To je nešto što je sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobedi, ti ispadneš... To je stvar ličnog izbora i njihovo pravo. Međutim, kad neko pređe liniju sportskog ponašanja – reagujem. Takav sam ceo život i biću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me neko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću da pogledam u oči i mirno spavam“.

Zapalo je za oko srpskom teniseru i kakve su uglavnom reakcije navijača, posle nedoličnog ponašanja, kada im priđe.

„Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je kako većina, gotovo svi, samo spuste glavu. Svako je hrabar kada nije pažnja na njemu ili njoj“, zaključio je Novak Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonVimbldon 2024ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara