(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković: Imao sam i malo sreće, neću da tražim izgovore

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 17:57

„Vrlo sam zadovoljan što nisam morao da igram peti set“, priznao srpski as

Dosta teže nego što se očekivalo, naročito nakon rutinski dobijena prva dva seta, Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona.

Britanac Džejkob Firnli je dobrano namučio srpskog asa, nije bilo daleko da meč ode u peti set (3:1). Ipak, kao mnogo puta do sada, Đoković je našao način da pobedi bez prevelike drame i posle trijumfa je odao priznanje 277. teniseru sveta na pruženom otporu.

Izabrane vesti

„Velike čestitke Džejku zbog ovakvog meča. Igrao je izvanredan tenis i zaslužio je aplauz. Nisam imao šansu da ga vidim kako igra do pre dva dana. Uvek je tu element iznenađenja, a nije imao šta da izgubi. Igrao je na Vimbldonu, to je britanski teniser koji je odrastao na ovakvim terenima. Vrlo vetrovit dan, bilo je teško. Naterao me je da radim“, istakao je Novak.

Priznao je – imao je i malo sreće.

„Verovatno sam imao i malo sreće u četvrtom setu. Sve u svemu, ovaj meč je možda trebalo da se završi u petom setu kako smo igrali obojica. Ali, vrlo sam zadovoljan da se to nije desilo“.

Bio je to težak dan na poslu za Novaka, koji kaže da se nije prijatno osećao na terenu.

„Nisam se tako dobro osećao, pogotovo u trećem setu. Ali, imate teške dane kada se ne osećate najbolje. Mnogo zavisi i od protivnika. Danas je Džejkob igrao dobro i naterao me da se potrudim za pobedu“.

Sa kolenom, pak, Đoković nije imao probleme.

„Osećam se dobro. Neću da tražim bilo kakve izgovore za današnju igru. Što se mene tiče, mislim da sam neke stvari krenuo da radim bolje. Bolje se krećem, nadam se da ću iz dana u dan i meča u meč biti bolji. Videćemo šta će biti sutra“, poručio je Novak Đoković.

 



tagovi

Novak ĐokovićVimbldon 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara