Novak Đoković se povukao sa Rolan Garosa!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 16:55

Zbog povrede kolena

Šok iz Pariza! Novak Đoković se povukao sa Rolan Garosa! Nakon danas urađene magnetne rezonance zbog povrede kolena koju je zadobio na meču sa Fransiskom Serundolom, srpski as je rešio da se povuče sa turnira, objavio je zvanično Rolan Garos.

Bilo je jasno još juče posle meča, po načinu kako je Đoković govorio o povredi, da nije bezazleno, mada se nadao da će današnji pregled pokaži da, ipak, može da nastavi da igra. Čekao ga je četvrtfinalni duel sa Kasperom Rudom.

Izabrane vesti

Snimanje je bilo zakazano za danas u 15 časova, a dva sata kasnije Rolan Garos je objavio da je Đoković odlučio da se povuče. Prema prvim informacijama, u pitanju je oštećenje meniskusa. Sada se čeka samo dalja informacija od samog srpskog asa koliko je povreda teška, odnosno, da li mu je ugrožen nastup na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

Novak se povredio u drugom setu meča protiv Serundola. Posle lagano dobijenog prvog, kada je sve imao na u svojim rukama i igrao odlično, srpski as je nezgodno stao, proklizao na vlažnoj zemljanoj podlozi i koleno mu je „kvrcnulo“. Delovalo je kasnije da je na ivici da preda meč, ali kako je priznao posle, nakon popijene „šake lekova“ bol je uminuo i uspeo je da meč dovede do kraja – do pobede.

Velika šteta, jer je delovalo da je Đoković ponovo blizu šampionske forme i da bi mogao da se bori za trofej u Parizu.

Do početka Vimbldona ostalo je nešto manje od mesec dana (1. jul), pa ostaje da se vidi da li će Novak uspeti da se oporavi do tada. Olimpijske igre kreću odmah nakon grend slema u Londonu – 26. jula.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara