Novak Đoković sa peharom na turniru osvojenom 2020. godine (©Reuters)
Novak Đoković sa peharom na turniru osvojenom 2020. godine (©Reuters)

Novak Đoković igra na turniru u Dubaiju!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 17:21

Uskoro i zvanična potvrda

Najbolji teniser sveta Novak Đoković učestvovaće na turniru iz serije 500 u Dubaiju! Prema informacijama koje stižu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vest će uskoro biti zvanično potvrđena na sajtu turnira.

Biće to prvo takmičenje za Đokovića posle torture koju je preživeo u Melburnu tokom dve sedmice u kojima je bio izložen javnom poniženju od strane organizatora Australijan opena, a pre svega tamošnjih vlasti.

Izabrane vesti

Sreda, 9.35: (1,15) D. Medvedev – F. Ože Alijasim (5,50)

Đoković se posle izgubljenog drugog sudskog spora pred tročlanim većem vratio za Beograd upravo preko Dubaija, a prethodne dane proveo je u obilasku manastira u Srbiji i Crnoj Gori kako bi napunio baterije i psihički se pripremio za nastavak godine i sledeće obaveze.

Odluka o učešću na turniru u Dubaiju nije objavljena ni na sajtu Novaka Đokovića koji se inače redovno ažurira, tako da očekujemo da situacija bude jasnija uskoro. Kako se navodi, na turniru učestvovaće još osmorica igrača iz Top 20 na svetskoj rang listi, samo se njihova imena još čuvaju u tajnosti.

Đoković je pet puta bio šampion turnira u Dubaiju. Poslednji put 2020. godine kada je u finalu nadigrao Stefanosa Cicipasa (6:3, 6:4), a pre toga trofej je podizao još 2013, 2010. i 2009. godine. Poražen je i u finalu 2015. godine od Rodžera Federera.

Podsetimo, posle dosta neizvesnosti i nekih promenjenih odluka Novaku Đokoviću je dozvoljeno da se takmiči na Rolan Garosu i kasnije Vimbldonu uprkos tome što nije vakcinisan, dok se za Ju Es Open još ništa ne zna.

Svakako, najbitnije da ponovo vidimo Đokovića na terenu i da radi dalje na iznošenju svojih aduta kako bi zaista poneo epitet “najboljeg svih vremena“. Akcija na istočnoj obali Persijskog zaliva trajaće od 21. do 26. februara.



tagovi

Novak ĐokovićATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara