Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal: Neće mi život biti srećniji ako osvojim više grend slemova od Novaka i Rodžera

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 11:52

“Neću da se nerviram zbog toga što komšija ima veću kuću ili bolji telefon”, plastično objašnjaa Rafa

Denis Šapovalov je frustriran zbog sudijske naklonosti Rafaelu Nadalu, Španac o tome ne brine, jer već razmišlja o narednom meču Australijan opena. I samo o tome, tvrdi čak da i ne razmišlja o potencijalnom 21. grend slemu kojim bi pretekao Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Izabrane vesti

Činjenica da smo nas trojica izjednačeni na 20 grend slemova samo govori da smo podelili neverovatan period u istoriji sporta. Čast mi je što sam deo toga. I naravno da želim da nastavim da osvajam, ali ne da bih imao više nego oni, nego zato što želim da pobeđujem. U poslednjih šest meseci sam imao svojih sumnji, ali sada se dobro osećam. A šta će biti u budućnosti, iskreno, ne zanima me previše. Ne verujem da će moja sreća zavisiti od toga da li sam osvojio jedan grend slem više od njih ili su oni osvojili više od mene. Neću da se nerviram zbog toga što komšija ima veću kuću ili bolji telefon, zar ne? Pa neću da se nerviram ni ako Novak ii Rodžer osvoje više grend slemova od mene. Hajde da uživamo, uradili smo nešto veoma posebno u našem sportu”, rekao je Nadal posle pobede nad Denisom Šapovalovim u četvrtfinalu grend slema u Melburnu.

Priznaje da ga je Kanađanin ruskog porekla namučio.

Ne znam ni sam kako sam pobedio, bilo je to čudo. Imao sam i malo sreće na početku petog seta. Šapovalov je veoma talentovan, dobro servira, posebno na drugi servis. Krajem drugog seta sam osetio umor. Ovaj plasman u polufinale je dar, jer pre dva meseca nisam znao ni da li ću moći opet da igram”.

Šapovalov je doduše imao šta da prigovori, zasmetalo mu je što je Nadal trošio previše vremena između servisa, pa i na tome što mu je dozvoljavano da u jednoj pauzi dobije i lekarsku pomoć i mogućnost da ode do toaleta što je luksuz koji je baš Denisu prošle godine uskraćen u meču sa Janikom Simerom. Rafa se ne uzbuđuje.

Pogrešio je, ali mu ne uzimam to za zlo, jer znam da je dobar dečko”.

O toj lekarskoj pomoći…

Boleo me je stomak, izmerili su mi pritisak, ostale vitalne funkcije, sve je bilo u redu. Imam dva dana da se odmorim do polufinala. Nemam više 21 godinu… I uslovi su ovde sve teži. Svaki meč je pobeda. Ovo je vežba opstanka i izdržljivosti. Na trenutke mi se činilo da je pobeda nemoguća”.

Nije bilo nemoguće.


tagovi

Rafael NadalAustralijan openNovak ĐokovićRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara