Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Novak ni blizu maksimuma, ali opet dovoljno za ubedljiv start u Njujorku

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 06:03

Đoković bez problema savladao Moldavca Albota

Rekao je Novak Đoković u uvertiri meča da je Radu Albot u mlađim kategorijama pobeđivao njegovu braću Marka i Đorđa i da se nada osveti. Obećanje je ispunio bez problema.

Očekivano, srpski as je na startu US Opena savladao Moldavca 6:2, 6:2, 6:4 i rutinski zakoračio u drugo kolo poslednjeg grend slem turnira u sezoni. Tamo ga čeka zemljak Laslo Đere koji je posle pet setova veike borbe savladao favorizovanog Jana Lenarda Štrufa iz Nemačke.

Izabrane vesti

Nije Novak večeras bio ni blizu maksimuma, ali ni 138. teniser nije imao šanse da napravi ozbiljniji svežem olimpijskom šampionu. Đoković je od početka uspostavio kontrolu i igrao koliko mu je dovoljno, a i Moldavac je izgledao kao da je na snove o senzaciji zaboravio i pre izlaska na teren.

Autoritativno je Novak ušao u meč i sa dva lagana brejka rešio prvi set u svoji korist. Iako nije ubacivao prvi servis kao što je očekivao, osvajao je poene iz drugog, imao više vinera i manje neiznuđenih grešaka od rivala.

Procenti prvog servisa nisu rasli ni u drugom setu, ali i takav Novak je bio previše za Albota. Ritern je funkcionisao sjajno pa ga ni gubitak sevisa u četvrtom gemu nije zaboleo jer je tri puta brejknuo Moldavca i rutinski as servisom rešio set u svoju korist.

A kada Novak Đoković povede 2:0 u setovima, onda tu nemaju šta da traže ni mnogo jači igrači od Albota. Baš tada je Moldavac zaigrao na sve ili ništa, počeo da rizikuje, da se zabavlja na terenu i da priredi Đokoviću nekoliko teških gemova. Držao se do 3:3 kada je Novak na kratko podigao nivo igre, napravio brejk i napravio ključni korak za osvajanje seta.

Đokoviću sledi dan pauze, a onda okršaj sa Đereom.


tagovi

Novak ĐokovićUS Open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara